Hlavní obsah

Loeb už má v čele Mexické rallye více než minutový náskok

LEON

Úřadující mistr světa Sébastian Loeb svůj náskok v čele Mexické rallye už navýšil na více než minutu. Francouzský jezdec s citroënem vyhrál v sobotu čtyři z osmi rychlostních zkoušek a po dvou etapách vede před Australanem Chrisem Atkinsonem.

Článek

"Dneska to bylo lepší, ale nevím proč. Budeme se snažit jet co nejrychleji, abychom si co nejdéle udrželi vedení," řekl Loeb na závěr druhé etapy.

Po prvním dnu soutěží byl jeho největším soupeřem Fin Jari-Matti Latvala, ale toho v sobotu postihly problémy s turbodmychadlem a klesl až na třetí pozici.

V soutěži pokračuje po páteční havárii a následné technické závadě podle pravidla superallye Martin Prokop, který však už na Loeba na 25. pozici ztrácí více než hodinu.

V neděli jsou v Mexiku na programu ještě čtyři rychlostní zkoušky.

Mexická rallye - po 2. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Monako/Citroën C4) 3:08:39,8, 2. Atkinson, Prévot (Austr., Belg./Subaru Impreza) -1:01,4, 3. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -2:06,4, 4. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -3:51,6, 5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -4:07,5, 6. Wilson, Martin (Brit./Ford Focus) -6:10,6, ...25. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -1:12:25,6.

Reklama

Související témata: