Hlavní obsah

Lopraisův tým se zúčastní Středoevropské rallye

PRAHA

Nejúspěšnější český účastník loňské Rallye Dakar Aleš Loprais bude se svým týmem startovat ve Středoevropské rallye. Ta bude součástí seriálu závodů, které by měly nahradit letošní zrušený ročník slavné pouštní soutěže. Středoevropská rallye se pojede v Maďarsku a v Rumunsku v druhé polovině dubna.

Článek

"Je jasné, že do Maďarska zamíří obrovské množství fanoušků z celé střední Evropy, takže tam nelze chybět," uvedl v pondělí Aleš Loprais v tiskové zprávě Loprais Tatra Teamu. "V akci budou moci vidět nejen nás, ale i velkou spoustu konkurentů a elitních jezdců všech kategorií. Podmínky účasti jsou navíc pro účastníky Dakaru velmi výhodné a byla by škoda je nevyužít," dodal řidič, který před rokem skončil v Rallye Dakar na třetím místě v kategorii kamiónů.

Středoevropská rallye se pojede od 19. do 26. dubna se startem v Budapešti a cílem u Balatonu. V šesti etapách ujedou závodníci přibližně 3000 kilometrů, přičemž je podle pořadatelů čekají velmi technické tratě s rozličným povrchem. V kategorii kamiónů očekávají organizátoři start několika desítek vozů, zúčastnit by se měl i známý Brazilec André Azevedo s další tatrou nebo tým Ginaf Rally Power.

Na podzim by se měla konat v rámci evropského rallyeového seriálu ještě soutěž v Portugalsku a zřejmě i ve Španělsku.

Loprais se chystá i na příští ročník Rallye Dakar, který by se měl uskutečnit od 3. do 18. ledna v Argentině a v Chile. Letos byl jubilejní 30. ročník africké soutěže zrušen kvůli hrozbě teroristických útoků.

Reklama

Související témata: