Hlavní obsah

Rozbahněnou Argentinskou rallye zahájil nejlépe Hirvonen

CORDÓBA

Úvod Argentinské rallye vyšel nejlépe vedoucímu muži mistrovství světa Mikko Hirvonenovi. Po čtyřech z devíti pátečních rychlostních zkoušek vede finský pilot s fordem o 50 sekund před obhájcem titulu Sébastienem Loebem z Francie. Dalších 43 sekund ztrácí Australan Chris Atkinson v subaru.

Článek

Hirvonen zatím vyhrál tři testy, ale rozhodující náskok získal hned v tom prvním, který se odehrál na rozbahněné trati po celonočním dešti. V provazcích vody a mlze za ním zajel čas na Loebově úrovni ještě vítěz Švédské rallye Jari-Matti Latvala z Finska, druhé místo ale opustil po havárii ve druhém testu, ve kterém se převrátil se svým fordem přes střechu a ztratil přes devět minut. Ve třetí erzetě si částečně spravil chuť nejrychlejším časem, ale figuruje až na začátku třetí desítky pořadí.

Český pilot Martin Prokop zaostal s produkčním mitsubishi v úvodním testu už o více než čtyři minuty a před polovinou první etapy se pohybuje na osmnáctém místě s téměř desetiminutovým mankem.

Výsledky - po 4 rychlostních zkouškách:
1. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) 55:54,1, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) -50,8, 3. Atkinson, Prévot (Austr., Belg./Subaru Impreza) -1:33,8, 4. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -2:03,9, 5. Galli, Bernacchini (It./Ford Focus) -2:15,8, 6. Sordo, Marti (Šp./Citroën C4) -2:19,0, ...18. Prokop, Tománek (ČR/Mitsubishi Lancer) -9:39,0

Reklama

Související témata: