Hlavní obsah

Úvod Valašské rallye zvládl nejlépe Kresta, Pech je třetí

VSETÍN

Jeden z hlavních favoritů Roman Kresta zvládl nejlépe první etapu Valašské rallye, druhého dílu mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Bývalý tovární jezdec Fordu je v čele průběžného pořadí po pěti rychlostních zkouškách páteční první etapy.

Foto: BPA

Roman Kresta

Článek

Druhé místo zatím patří Pavlu Valouškovi, který v prvním měřeném úseku zaznamenal stejný čas jako Kresta, ale poté začal ztrácet. Nakonec za Krestou zaostal o téměř 32 vteřin.

Třetí je momentálně úřadující český šampión Václav Pech, jenž na Valašsku v minulosti obdobně jako Kresta dvakrát vyhrál. Pech, který jako jediný dokázal zatím prozatímního lídra na erzetě porazit, zaostává za nejrychlejším jezdcem o 38 vteřin.

Populární soutěž, která se do kalendáře mezinárodního šampionátu vrátila po dvou letech, pokračuje zbývajícími osmi měřenými úseky v sobotu. Vítěz 27. ročníku rallye bude znám kolem 17. hodiny.

Valašská rallye -  neoficiální výsledky po první etapě:
1. Kresta, Gross 39:33,1, 2. Valoušek, Hrůza -31,7, 3. Pech, Uhel (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -38,0, 4. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -1:15,5, 5. Arazim, Gál -1:21,9, 6. Trojan, Řihák (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:24,5.

Reklama

Související témata: