Hlavní obsah

Trněného hned na úvod Valašské rallye rozhodily hodiny

PRAHA

Bližší seznámení s dosud neznámou technikou, to byl hlavní cíl obou posádek nového Seznam.cz Rallye Teamu při víkendové Valašské rallye. Karel Trněný s navigátorkou Petrou Mynářovou dovezl své Mitsubishi Lancer EVO IX do cíle soutěže na 17. místě, Sláva Ducháček s Petrem Dufkem obsadili s identickým vozem 34. příčku. „Jezdci splnili přesně to, co jsem jim před závodem říkal. Naučili se ovládat techniku, zbytečně neriskovali a dovezli sebe i auta v pořádku do cíle,“ hodnotil ostrou premiéru manažer týmu Radek Majer.

Foto: Robert Balcar

Karel Trněný s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX na trati Valašské rallye.

Článek
Fotogalerie

Letošní „Valaška“ byla především v sobotu hotovou loterií co se výběru pneumatik týče a posádky nového týmu prošly ve druhé etapě praktickou školou rallye. Už v první etapě si ale museli jezdci zvykat na specifické ovládání „enkových“ vozů a řešit řadu překážek. „Hned v úvodu soutěže přišla velká rána do vazu: na prvních brzdách jsme dostali ve velké rychlosti ‚hodiny‘. To nebyl dobrý začátek, výrazně to ovlivnilo pohodu a psychiku,“ líčil Trněný.

„Sobota pak byla obtížná vzhledem k proměnlivému počasí, které vždy ovlivňuje můj výkon. Navíc usednutí do N-ka po osmi letech je výrazně těžší, než jsem předpokládal. Auta se výrazně změnila. Opravdu se jede rychle, hodně rychle,“ doplnil zkušený pilot, který v minulých letech startoval především s vozy specifikace WRC.

I druhý jezdec Sláva Ducháček, který do zatím poslední evoluce Lanceru přesedl z kitové Felicie,  připomněl těžké momenty závodu: „Před startem jsme měli trochu obavy z neznámé tratě, taky z nového auta a z odpovědnosti za něj. Po startu první erzety jsme zjistili, že náš rozpis je na tento vůz téměř nepoužitelný. Na osmé vložce jsme i přes opatrný průjezd šotolinou prorazili levou přední gumu a její výměna nám v nepříznivých podmínkách trvala pět minut. Dobrý pocit jsem měl až na poslední erzetě. Na první start s EVO IX to nebyla dobrá kombinace, ale dojeli jsme do cíle a získali tak nové zkušenosti,“ uvedl.

Další díl učení čeká na členy Seznam.cz Rallye Teamu už příští víkend, kdy je na programu Rallye Šumava. Novou stáj budou reprezentovat dvě posádky ve složení Karel Trněný – Václav Pritzl a Sláva Ducháček – Petr Dufek.

Reklama

Související témata: