Hlavní obsah

Trojan byl spokojený, tréninková jízda ve Vyškově stačila na čtvrté místo

PRAHA

Celková spokojenost panovala v Seznam.cz Rally Teamu po víkendové sprintrallye ve Vyškově, na níž tým nasadil hned tři posádky. Karel Trojan skončil v úvodním podniku „malého“ mistrovství České republiky jen těsně pod stupni vítězů, Sláva Ducháček dojel osmý a Radek Majer obsadil při své premiéře za volantem Mitsubishi Lancer EVO IX dvacátou příčku.

Foto: Robert Balcar

Karel Trojan za volantem Mitsubishi Lancer EVO IX při Rally Vyškov.

Článek

Vyškovskou soutěž provázely rozmary počasí a pro týmy nebyla jednoduchá volba pneumatik.“Celou soutěž jsme pojali jako trénink a tomu jsme přizpůsobili i jízdu. Dojeli jsme starší pneumatiky ze Šumavy. Auto fungovalo celou dobu na sto procent a do cíle jsme dojeli bez poškození. S výsledkem jsme spokojeni,“ prohlásil v cíli úřadující vicemistr v rallye Karel Trojan.

Ještě větší důvod k radosti měl Sláva Ducháček, který v absolutním pořadí předčil světovými soutěžemi vyškoleného Jana Kopeckého nebo Karla Trněného, který na vyškovské tratě vyrazil s Fabií WRC.“Před startem první erzety se nám zasekl plyn na 5000 otáčkách, v cíli jsme to provizorně opravili a jeli dál. Na poslední dvě vložky začalo hodně pršet, gumy jsme obuli mokré a zkoušeli jsme, jak se auto chová na vodě, protože v silném dešti jsme ještě nejeli,“ komentoval soutěž Ducháček.

Třetí posádka ve složení Karel Majer - Michal Pohořelý si odbyla ve Vyškově premiéru s novým vozem, na který si postupně zvykala. „Měli jsme z vozu respekt a tomu jsme přizpůsobili i jízdu. Postupně jsme se snažili zrychlovat a nakonec jsme se z 41. místa prokousali na dvacáté místo absolutně. Soutěž byla díky počasí hodně nevyzpytatelná,“ podotkl Majer.

Příští soutěží, kterou Seznam.cz Rally Team pojede, bude na začátku května jihočeská Rally Krumlov. Tým zde budou reprezentovat posádky Karel Trojan s Petrem Řihákem a Sláva Ducháček s Petrem Dufkem.

Reklama

Související témata: