Hlavní obsah

Souboj Kresty a Pecha se přesouvá do Českého Krumlova

ČESKÝ KRUMLOV/PRAHA

Dva týdny po klatovské Šumava rallye se souboj Romana Kresty a Václava Pecha o titul mezinárodního mistra České republiky v automobilových soutěžích přesouvá na jih Čech. Čtvrtým podnikem seriálu bude Rallye Český Krumlov, kterou oba hlavní aspiranti na celkové prvenství několikrát v kariéře vyhráli. Kresta třikrát a Pech dvakrát.

Foto: BPA/Petr Frýba

Roman Kresta s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX při Rallye Šumava.

Článek

Kresta, lídr průběžného pořadí, triumfoval na oblíbené soutěže v letech 2000, 2004 a loni. "Všechno je v naprostém pořádku. Naše mitsubishi bylo týden na výstavě v Bratislavě, ale už je opět připravené vyrazit k závodní jízdě. Vyzkoušíme ho při shakedownu a věřím, že nebude žádný problém," uvedl obhájce prvenství na svých internetových stránkách.

Do Krumlova se těší, nejen proto, že se mu tam daří. "Soutěž má velké kouzlo, díky němuž má rallye výjimečnou atmosféru. Ideálním doplňkem je samozřejmě slunečné počasí. Proti ostatním soutěžím je Krumlov poněkud kratší, beru jej trošku jako dvoudenní sprint," uvedl bývalý tovární jezdec Fordu.

Jeho hlavní sok se bude snažit odčinit výpadek ze Šumavy, kde urazil kolo a do cíle nedojel. I Pechovi se Český Krumlov líbí. "Je to jedna z nejhezčích soutěží u nás. Po dlouhé zimě je to pěkná atmosféra. Organizátoři rallye se soutěži hodně věnují a tradiční slavnostní start a cíl v Jelení zahradě pod zámkem v Českém Krumlově má neuvěřitelnou atmosféru," uvedl Pech na svém webu.

Problémy s defekty 

V minulosti měl při této rallye často problémy s defekty, v roce 2003 dojel do cíle jako vítěz jen po třech kolech. "V posledních letech se nám ale defekty vyhnuly. Je to ale jedna z věcí, na kterou se budu hodně soustředit již v tréninku. Dlouhé rychlostní zkoušky a obzvláště ta nejtěžší v Malontech jsou náročné i na fyzičku, kterou s Petrem (Uhlem) vůbec nepodceňujeme," řekl úřadující šampion, jenž se stále snaží hubnout. "Kila jdou dolů, po fyzické stránce se cítím velmi dobře," uvedl Pech.

Promluvit do boje o prvenství se pokusí i další jezdci. Ve velmi dobrém světle se letos prezentuje Pavel Valoušek, o stupně vítězů chtějí bojovat i Karel Trojan, Vojtěch Štajf, Karel Arazim nebo Jaroslav Orsák. Konkurovat plejádě produkčních vozů se budou snažit Josef Peták či Roman Odložilík se speciály kategorie S2000.

Program 36. ročníku odstartuje v pátek v 16:30. V obou etapách čeká na posádky sedm rychlostních zkoušek. Dvakrát se představí i na divácké supererzetě v areálu výstaviště Země živitelka v Českých Budějovicích. Vítězná posádka bude známá v sobotu kolem 16:00.

Průběžné pořadí seriálu:
1. Kresta 96 bodů, 2. Valoušek 89, 3. Pech 75, 4. Trojan 46, 5. Orsák (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) 31 , 6. Peták (Peugeot 207 S2000) 29.

Reklama

Související témata: