Hlavní obsah

První etapu Rallye Český Krumlov vyhrál Kresta před Pechem

ČESKÝ KRUMLOV

Favorizovaný Roman Kresta vyhrál první etapu Rallye Český Krumlov, čtvrtého podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Vedoucí muž průběžného pořadí seriálu, který na jihu Čech v minulosti již třikrát triumfoval, má po sedmi odjetých rychlostních zkouškách náskok devíti vteřin na druhého Václava Pecha.

Foto: BPA/Martin Straka

Roman Kresta

Článek

Kresta s Pechem bojují o první místo od prvního měřeného úseku. V čele je stále bývalý tovární jezdec fordu, ale Pech, který obhajuje celkové prvenství v domácím šampionátu i v Českém Krumlově, dokázal vyhrát tři erzety a díky nejrychlejším časům na závěrečných dvou úsecích stáhl Krestův náskok jen na devět vteřin.

"Jede se další rychlá soutěž, úvodní tři zkoušky nám vyšly bez problémů, ale ve zbytku dne jsme doplatili na chybnou volbu pneumatik," uvedl Kresta na svých oficiálních internetových stránkách.

Podle vlastních slov doplatil na to, že obul pneumatiky na sucho. "Jenže v úzkých pasážích bylo mokro a auto nám téměř nezatáčelo. Venca Pech se snaží jet hodně rychle, zatím to vypadá na souboj mezi námi dvěma," dodal Kresta.

Třetí místo zatím patří Pavlu Valouškovi, který startuje stejně jako vedoucí dvojice s produkčním mitsubishi. Valoušek zaostává za Krestou již o 61 vteřin. Čtvrtý je první muž startující s jiným vozem, Roman Odložilík řídí peugeot kategorie S2000.

V sobotu pokračuje rallye zbývajícími sedmi měřenými úseky. Vítězná posádka bude známa kolem 16. hodiny.

Výsledky - po 1. etapě:
1. Kresta, Gross 42:07,0, 2. Pech, Uhel -9,0, 3. Valoušek, Hrůza (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:01,7, 4. R. Odložilík, P. Odložilík (Peugeot 207 S2000) -1:33,2, 5. Trojan, Řihák -1:35,7, 6. Orsák, Vajík (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:47,9.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články