Hlavní obsah

Krumlovská rallye byla pro Seznam nevyzpytatelná

Na Krumlovskou soutěž nebude Seznam.cz Rally Team, společně se svými partnery APM Automotive a Enterprise Media, vzpomínat v dobrém. Důvodem byla havárie Karla Trojana a průměrný výkon Slávy Ducháčka.

Foto: Seznam.cz

Karel Trněný

Článek

Rally Krumlov se jela za nevyzpytatelného počasí. Dobré umístění proto vyžadovalo především vhodnou volba pneumatik. Hned po startu soutěže se nad tratí přehnala silná dešťová přeháňka.

Od první sekce Karel Trojan zajížděl vyrovnané časy okolo pátého místa. V servisu však nikdo netušil, že jeho auto má technický problém v podobě vadného těsnění pod hlavou motoru. Auto nechtělo dostatečně akcelerovat a i s tímto hendikepem Karel Trojan první den uzavřel na celkovém pátém místě. Sláva Ducháček se první den soutěže trápil s pneumatikami, rozpisem a den později zakončil na dvacátém šestém místě.

Sobota s nehodou

V sobotu se Karel Trojan s omezeným výkonem motoru v druhé rychlostní zkoušce dostal na čtvrté místo. Ve dvanácté erzetě však po jezdecké chybě odstoupil. „Od druhé erzety auto ztratilo výkon. Po každé vložce jsme museli dolévat vodu. Závadou bylo těsnění pod hlavou. Malý výkon motoru jsme proto kompenzovali větším nasazením než obvykle. Bohužel jezdecká chyba nás zastavila před koncem dobře rozjeté soutěže. Ze soutěže mám dobré pocity a celkově se nám jelo velmi dobře,“ uvedl Trojan v tiskové zprávě týmu.

Sláva Ducháček v sobotu zrychlil a soutěž dokončil na šestnáctém místě. „Soutěž i podmínky na trati byly velmi náročné, špatně jsme zvolili pneumatiky. Dojeli jsme do cíle a autu neublížili. Fungovalo dobře, ale sami se sebou spokojeni nejsme,“ řekl Ducháček.

Dalším podnikem, kterého se Seznam.cz Rally Team zúčastní, je Thermica Rally Lužické Hory ve dnech 16. -17. května 2008. Na této soutěži budou Seznam.cz Rally Team reprezentovat tři posádky ve složení Karel Trojan – Petr Řihak, Sláva Ducháček – Petr Dufek a Radek Majer – Michal Pohořelý.

Reklama

Související témata: