Hlavní obsah

První etapu Italské rallye vyhrál Loeb, Prokop je nejlepší v JWRC

OLBIA

Úřadující mistr světa Sébastien Loeb z Francie vyhrál úvodní etapu Italské rallye, která je šestým podnikem letošního šampionátu v automobilových soutěžích. Na Sardinii vede po šesti rychlostních zkouškách o více než půl minuty před svým španělským kolegou z týmu Citroën Danielem Sordem. V kategorii vozů Junior WRC je v čele český jezdec Martin Prokop, kterému celkově patří šestnácté místo.

Článek

Čtyřnásobný mistr světa Loeb, jenž před rokem soutěž na ostrově ve Středozemním moři po jezdecké chybě nedokončil, v pátek vyhrál polovinu rychlostních zkoušek. "Velmi dobrý den pro Citroën, doufám, že to bude takhle pokračovat a nebudeme mít problémy. Nechtěl jsem čekat s tlakem až na druhý den," citoval ho server autosport.cz.

Nedařilo se naopak vedoucímu muži průběžného pořadí MS Finu Mikku Hirvonenovi, který je s fordem až čtvrtý s bezmála minutovou ztrátou za Loebem. "Doufejme, že zítřek bude lepší. Pojedu zcela naplno," řekl finský pilot.

Prokop vede pořadí třídy JWRC o necelé čtyři vteřiny před Polákem Kosciuszkem. "Šel jsem do toho naplno, ale bylo to těžké. Užíváme si závod, auto je připravené velmi dobře. Mám dost jistoty, vím, kde můžu jet naplno," prohlásil český jezdec.

V sobotní druhé etapě rallye, jejímž centrem je město Olbia, nebude chybět ani efektní skok Monte Lerno. Soutěž skončí v neděli, 17 rychlostních zkoušek měří celkem 345 kilometrů.

Italská rallye - po 1. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 1:31:27,6, 2. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -35,7, 3. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -53,8, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -58,9, 5. Atkinson, Prévot (Austr., Belg./Subaru Impreza) -1:09,0, 6. Galli, Bernacchini (It./Ford Focus) -1:12,3, ...16. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -9:30,9.

Reklama

Související témata: