Hlavní obsah

Piloti Seznamu dojeli v Lužických horách pro body

PRAHA

Po zklamání z Rallye Český Krumlov, kde posádky Seznam.cz Rally Teamu nedokázaly získat ani bod, si piloti Karel Trojan a Sláva Ducháček spravili chuť při druhém podniku českého mistrovství ve sprintrallye. Trojan i přes potíže s vozem dojel při Rallye Lužické hory na čtvrtém místě, Ducháček, jehož nově navigoval Václav Pritzl, skončil šestý.

Foto: Robert Balcar

Sláva Ducháček na trati Rallye Lužické hory.

Článek

Soutěž se skládala ze tří rychlostních zkoušek, které každá posádka projela dvakrát. Třetí erzeta vedla jen pár metrů od státní hranice s Polskem a nabídla šotolinový povrch. Ke spokojenosti posádek vyšlo i počasí, bylo slunečno a teplo.

Vicemistr republiky v rallye Trojan startoval v Lužických horách poprvé v kariéře a nebýt potíží s výkonem, byl by naprosto spokojený. „Auto nám nějak přestávalo jet, ztrácelo výkon. Musíme to do dalších závodů nějak řešit. Moc se mi nelíbily dosahované časy. Jinak krásné vložky proložené šotolinou. Soutěž se mi moc líbila,“ uvedl.

Pro Ducháčka byla soutěž v okolí Hrádku nad Nisou prvním ostrým testem se spolujezdcem Václavem Pritzlem, který v Lužických horách nahradil Petra Dufka.“S novým spolujezdcem jsem změnil rozpis. Vašek Pritzl patří mezi nejzkušenější spolujezdce a musím říci, že změna se odrazila i na dosahovaných časech. Byl to krok správným směrem. Celý závod jsme odjeli na jedné sadě pneumatik a auto fungovalo, jak mělo,“ pochvaloval si Ducháček.

Třetím na startu v barvách Seznamu byl Radek Majer, jemuž však druhý start s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX příliš nevyšel a po problémech skončil v páté desítce. Dílčí výsledky v jednotlivých rychlostních zkouškách ale ukázaly, že Radkovi nová technika svědčí. “Soutěž se mi moc líbila. Nebýt chyb a defektu na pneumatice, mohli jsme soutěž dokončit na bodovaných místech. Máme se ještě hodně co učit,“ podotkl Majer.

Příští soutěží, které se Seznam.cz Rally Team zúčastní, bude jihomoravská Rallye Hustopeče, kde se představí posádky Trojan-Řihák a Ducháček-Dufek.

Reklama

Související témata: