Hlavní obsah

Kresta touží jet Barum rallye s vozem kategorie Super 2000

ZLÍN

Vedoucí jezdec mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích Roman Kresta by se chtěl v Barum rallye za tři měsíce představit za volantem vozu kategorie Super 2000. V domácím šampionátu Kresta pilotuje vůz mitsubishi skupiny N.

Foto: BPA/Petr Frýba

Roman Kresta

Článek

"Zatím je můj start v kategorii Super 2000 ve stadiu jednání. Pochopitelně bych byl rád, kdyby se dotáhla do úspěšného konce," uvedl Kresta na dnešní tiskové konferenci ve Zlíně. Barum rallye vyhrál třikrát v letech 2000, 2001 a 2006. Tři vítězství mají na kontě už jen Enrico Bertone, John Haugland a Vladimír Hubáček.

"Na start Barumky se velmi těším, neboť ji provází velký zájem fanoušků. Atmosféra je prostě neopakovatelná. Zatím se mi podařilo letošní sezonu velmi dobře rozjet, ale nechtěl bych dobré výsledky zakřiknout. Měl jsem i potřebné štěstí," řekl Kresta.

Barum rallye bude znovu nejvýznamnější českou soutěží. Je opět zařazena do mistrovství Evropy a seriálu Intercontinental Rallye Challenge.

Technická přejímka se vrací do čtvrtečního večera a uskuteční se ve zlínské sportovní hale Novesty, kam bude mít přístup i veřejnost. Další změnou v programu bude testovací rychlostní zkouška, která se uskuteční pátek dopoledne na novém úseku. "Servisní zóna během shakedownu najde azyl v blízkosti dostihové dráhy ve Slušovicích. Nyní dokončujeme jednání o konečné podobě trati i jednotlivých rychlostních zkoušek," uvedl ředitel soutěže Miloslav Regner.

Ozdobou Barum rallye bude opět městská noční rychlostní zkouška ulicemi Zlína, která začne v pátek ve 21:00. "Pojedou se opět tři kola a diváci uvidí atraktivní souboje špičkových evropských jezdců převážně na vozech kategorie Super 2000," dodal Regner s tím, že loni sledovalo městskou rychlostní zkoušku čtyřicet tisíc diváků.

Ještě před vjezdem do nočních ulic Zlína čeká na soutěžící od 17 hodin slavnostní start z můstku umístěného pod zlínským Velkým kinem. V sobotu se pojede od 9:00 celkem osm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích, kromě Zlínska trať povede na Vsetínsko. V neděli bude start už v 8 hodin a v itineráři je závěrečných šest rychlostních zkoušek na třech úsecích. V cíli se vítězná posádka objeví v 15:31. Podle posledních údajů měří trať osmatřicátého ročníku 539 km a obsahuje 15 rychlostních zkoušek na osmi úsecích v celkové délce 257 km.

Reklama

Související témata: