Hlavní obsah

Loeb vede Akropolis rallye před bratry Solbergovými

ATÉNY

Čtyřnásobný mistr světa Sébastien Loeb vede po druhé etapě Akropolis rallye před norskými bratry Solbergovými. Před závěrečným dnem sedmého dílu šampionátu má francouzský pilot týmu Citroën náskok 28 sekund před svým předchůdcem na trůnu Petterem se subaru, třetí Henning s fordem má odstup už více než minutu.

Článek

Právě starší z bratrské dvojice Solbergů je překvapivě nejlépe postaveným jezdcem s vozem značky Ford. Na rozbitých řeckých tratích totiž pronásledují problémy oba favorizované finské tovární jezdce - vedoucí muž šampionátu Mikko Hirvonen je se ztrátou více než tří minut čtvrtý, jeho kolega Jari-Matti Latvala po potížích s turbem dokonce až osmý.

Do vedení v soutěži se v polovině dnešního dne po defektu Loeba dostal jeho týmový kolega Dani Sordo, na prvním místě se však dlouho neudržel. Problémy jeho citroënu Španěla odsunuly s velkou ztrátou na sedmé místo před Latvalu.

Do druhé etapy odstartoval i jediný český zástupce v Řecku Martin Prokop, jenž hned v první páteční erzetě sklouzl se svým mitsubishi do příkopu a úvodní etapu kvůli tomu nedokončil. Ani dnes se mu příliš nedařilo. "Hned 500 metrů po startu první RZ nám zhasnul motor, pak po pěti kilometrech zase. Ztratili jsme 15 minut a pak jsme dostali defekt," popsal patálie Prokop, jenž se s více než hodinovou ztrátou pohybuje v samém závěru výsledkové listiny.

V závěrečném dnu soutěže čeká na jezdce sedm rychlostních zkoušek.

Akropolis rallye - po 2. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:48:11,1, 2. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -28,7, 3. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -1:05,3, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -3:01,2, 5. Aava, Sikk (Est./Citroën C4) -4:11,6, 6. Wilson, Martin (Brit./Ford Focus) -4:22,8, 7. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -5:33,6, 8. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -8:51,3.

Reklama

Související témata: