Hlavní obsah

Posádky Seznamu i v Tišnově na bodech

PRAHA

Dvě posádky na bodovaných místech, a tedy absolutní spokojenost panovala v rallyeovém týmu Seznamu po víkendovém třetím podniku „malého“ mistrovství v Tišnově. Karel Trojan dovezl svůj produkční speciál Mitsubishi Lancer EVO IX do cíle rallyesprintu nedaleko Brna na pátém místě, Sláva Ducháček uzavřel se stejným vozem elitní desítku. Z vítězství se radoval Josef Peták s peugeotem 207 S2000.

Foto: Robert Balcar

Karel Trojan při sprintrallye v Tišnově.

Článek
Fotogalerie

„Podařilo se nám odhalit a odstranit problémy s výkonem motoru, které nás brzdily v Lužických horách a tak jsem s naším pořadím spokojený. Stále jsem přesvědčen, že s produkčním vozem nemůžeme stačit nejen vozům WRC, ale ani S2000. Jestliže zpočátku roku nejeli Pepa Peták a Roman Odložilík tak rychle, znamená to, že se s autem teprve učili zacházet a myslím, že pojedou ještě rychleji,“ ohodnotil Trojan konkurenci po skončení soutěže.

Trojan na vítězného Petáka ztratil na devíti erzetách 41 sekund a necelách 13 sekund jej dělilo od třetího Odložilíka. Ten nakonec prohrál těsný duel  o stříbrnou pozici s Josefem Semerádem, který jel podobně jako Trojan s produkčním mitsubishi. „Jeli jsme srovnatelné časy a to je pro nás důležité. Bylo to krásné závodění,“ dodal spokojený Trojan, jehož hřála dílčí vítězství na dvou měřených úsecích.

Spokojený byl nakonec i Ducháček, který po počátečních potížích zrychlil. „Na prvních erzetách se mi zdálo auto nedotáčivé, zejména v rychlých, utahovacích zatáčkách. Na brzdách se chovalo pokaždé jinak a bylo neposedné. To se podařilo vyřešit odvzdušněním středového diferenciálu. Místo zrychlení však přišla moje chyba na páté vložce. Desáté místo jsme nakonec získali ale i díky havárii Milana Pantálka sto metrů před cílem poslední erzety,“ ohlédl se Ducháček za soutěží v Tišnově. Třetí pilot Radek Majer obsadil 23. příčku.

Další soutěž čeká rallyeový tým Seznamu za dva týdny. Na Horácké rallye v Třebíči (21. - 22. června) se představí dva vozy s posádkami Karel Trněný-Václav Pritzl a Sláva Ducháček- Petr Dufek.

Reklama

Související témata: