Hlavní obsah

V Horácké rallye se s výjimkou Valouška představí česká elita

BRNO

Takřka kompletní elita českých jezdců se představí 20. a 21. června v Horácké rallye v Třebíči, která bude šestým pokračováním devítidílného seriálu mistrovství České republiky a také součástí Evropského poháru. Z české špičky bude chybět pouze třetí muž průběžné klasifikace Pavel Valoušek, který po technické závadě v Rallye Hustopeče nemá k dispozici stále vůz.

Článek

Po jednorázovém startu v předchozí soutěži nebude mezi účastníky ani Jan Kopecký, jehož letošní prioritou je seriál IRC. "Valouškovi se nepodařilo opravit poškozený diferenciál. Měl původně jet v barvách našeho klubu," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci v Brně ředitel Horácké rallye Miloš Morávek.

O prvenství tak budou bojovat především lídr šampionátu Roman Kresta, jeho největší pronásledovatel Václav Pech a průběžně čtvrtý Karel Trojan s vozy mitsubishi. Po středeční uzávěrce přihlášek se na startu představí celkem 62 posádek.

Pořadatelé sáhli necelé dva týdny před zahájením soutěže ke změně a z bezpečnostních důvodů vyřadili rychlostní zkoušku Kadolec - Osová Bitýška. "Změnu způsobilo několik okolností. Proto jsme raději předešli případným komplikacím a v předstihu tuto zkoušku zrušili. Chybějící kilometry po této změně jsme nahradili průjezdy jinými rychlostními zkouškami," doplnil Morávek.

Po úpravě měří trať celkem 501,88 kilometru, patnáct rychlostních zkoušek tvoří 173,44 km. V pátek bude na programu šest měřených testů, v sobotu zbývajících devět.

Reklama

Související témata: