Hlavní obsah

Tureckou rallye vede Loeb těsně před kvartetem fordů

ANTALYA

Mistr světa Sébastien Loeb vede po první etapě s minimálním náskokem Tureckou rallye před taktizujícími piloty ve fordech. Čtyřnásobný šampion za volantem Citroënu C4 má po devíti rychlostních zkouškách jen sekundový náskok před Henningem Sollbergem z Norska, další desetinu ztrácí Fin Jari-Matti Latvala, manko pouhých 2,2 sekundy má italský pilot Gianluigi Galli a největší Loebův soupeř v MS Mikko Hirvonen z Finska má na čtvrtém místě ztrátu 6,9 sekundy.

Článek

O pořadí před druhou etapou rozhodla taktika pilotů Fordu. Ještě před posledním dnešním testem vedl Hirvonen před Latvalou a Gallim, přičemž lídr měl patnáctisekundový náskok před Loebem. Jezdci ve fordech ale v závěru poslední erzety zpomalili a do čela se posunul Francouz. V sobotu tak bude coby vedoucí jezdec opět "čistit" soupeřům trať. V privátním focusu se před trio dostal z pátého místa i Solberg. Podobně už Ford taktizoval v dubnu v Jordánsku.

"Tuhle hru jsem od Fordu očekával. Moje taktika na zítřek je jasná, tlačit co nejvíc a ztratit co nejmíň. Uvidíme, jestli to Fordu s touhle taktikou vydrží," uvedl Loeb. "Je to lepší pro zítřek, nechtěli jsme být zítra první na trati," přiznal Latvala.

Jediný český účastník Turecké rallye Martin Prokop startující s produkčním mitsubishi je sedmnáctý s odstupem sedm a půl minuty. V redukovaném pořadí kategorie P-WRC je čtvrtý se ztrátou dvaadvaceti vteřin na nejrychlejšího Rakušana Aignera.

Turecká rallye - po první etapě
1. Loeb, Elena (Fr., Monako/Citroën C4) 2:02:35,2, 2. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -1,0, 3. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -1,1, 4. Galli, Bernacchini (It./Ford Focus) -2,2, 5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -6,9, 6. P. Sollberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -49,1...17. Prokop, Tománek (ČR/Mitsubishi Lancer) -7:36,4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články