Hlavní obsah

Rallye z Petrohradu do Pekingu si už vyžádala dva životy

PEKING

Rallye Petrohrad-Peking si už vyžádala dvě oběti z řad závodníků. V pondělí nepřežil střet s kamiónem čtyřnásobného vítěze Dakaru Vladimira Čagina francouzský motocyklista Philippe Tonin a v úterý zahynul nejlepší čínský pilot rallye Sü Lang. Toho trefil do obličeje hák od tažného lana, když se snažil pomoci jinému závodníkovi.

Článek

Deset minut po incidentu sice dorazil na místo vrtulník, ale dvojnásobný účastník Dakaru v nemocnici podlehl zraněním hlavy. Podle ředitele Čínské federace automobilových sportů Jen Ťien-čchanga neměl v kritickou chvíli na hlavě přilbu. "Jsem z toho smutný, ale musím říct, že pro nás je to lekce. Pochopíme díky tomu, že rallye je nejnebezpečnější sport na světě," prohlásil.

Podle představitele týmu Kamaz, jehož citovala agentura RIA-Novosti, doplatil motocyklista Tonin na zmatky s předjížděním. Kamión řízený Čaginem podle verze Kamazu signalizoval Francouzovi, že ho hodlá předjet, ale motocyklista nereagoval. Čagin tedy zabočil na pravou stranu, aby se dostal před Tonina po úzké cestě, ale v tu chvíli vjel k pravé straně i motocykl a došlo k fatálnímu střetu.

Rallye z Petrohradu do Pekingu odstartovala 12. června v Rusku a přes Kazachstán se jezdci 28. června dostanou do čínské metropole.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články