Hlavní obsah

V čele Horácké rallye je zatím Kresta těsně před Pechem

TŘEBÍČ

Hlavní favorité Roman Kresta a Václav Pech podle očekávání bojují o první místo v Horácké rallye Třebíč, šestém podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Po třech rychlostních zkouškách, polovině páteční první etapy, je v čele Kresta s náskokem tří vteřin před Pechem.

Foto: BPA/Petr Frýba

Roman Kresta s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX

Článek

Pech, úřadující český šampión a vítěz předešlých dvou ročníků horácké soutěže, vyhrál dvě erzety, ve druhém měřeném úseku ale na Krestu ztratil více než osm vteřin, proto mu v průběžném pořadí patří druhá pozice. Třetí je momentálně Josef Peták, který na rozdíl od vedoucího dua nepilotuje vůz Mitsubishi Lancer EVO IX, ale speciál kategorie S2000 Peugeot 207.

V pátek na přihlášené posádky čekají ještě tři měřené úseky, cíl první etapy je až po půlnoci. Závěrečná erzeta odstartuje ve 23:14.

Výsledky - po 3 RZ:
1. Kresta, Gross 16:02,9, 2. Pech, Uhel (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -3,1, 3. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -17,9, 4. Trojan, Řihák - 21,5, 5. Orsák, Vajík (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -29,2, 6. Tarabus, Trunkát (Fiat Grande Punto S2000) -30,7.

Reklama

Související témata: