Hlavní obsah

Trněný si návrat do „enka“ představoval jinak

TŘEBÍČ/PRAHA

Karel Trněný se spolujezdcem Václavem Pritzlem se po dvou měsících opět představili v barvách za volantem produkčního Mitsubishi Lancer EVO IX v barvách Seznam.cz Rally Teamu, tragédií poznamenaná Horácká rallye jim ale příliš nesedla. „Za celou svou kariéru marně vzpomínám na takovou trať, jaká byla na rychlostních zkouškách 9-13,“ líčil Pritzl po soutěži, při níž zahynuli Pavla Třebínová a Miroslav Levora.

Foto: Robert Balcar

Karel Trněný na trati Horácké rallye.

Článek
Fotogalerie

Trněný s Pritzlem startovali naposledy v barvách Seznamu při dubnové Rallye Šumava, kde obsadili v konečném pořadí šesté místo. V Třebíči se do týmu nováčka českého šampionátu vrátili, čtrnáctá pozice a dva body ale úřadující mistry ve sprintrallye nijak nepotěšily.

„Horácká rally byla extrémně rychlá a místy nebezpečná. Za celou svou kariéru marně vzpomínám na takovou trať, jaká byla na rychlostních zkouškách 9-13 (na trati 13. RZ po havárii zemřela posádka Levora, Třebínová - pozn. red.). To byl vážně extrém. Příliš šťastná nebyla ani změna harmonogramu krátce před začátkem soutěže,“ nebral si servítky navigátor Pritzl.

„Výsledkem bylo, že jsme stále někde na něco čekali a neměli šanci dostat se do tempa. Soutěž se pořadatelům zkrátka nepovedla a nám taky ne. Z tohoto pohledu a vzhledem ke smutnému závěru, je pro nás dokončení soutěže důležitější, než dosažený výsledek. Budeme se snažit co nejdříve zapomenout a při Bohemii udělat vše pro lepší výkon i výsledek,“ dodal Trněného spolujezdec.

Reklama

Související témata: