Hlavní obsah

Kresta bude v 35. ročníku Rally Bohemia bojovat o šesté prvenství

Vítězná posádka z loňska s jezdcem Romanem Krestou a navigátorem Petrem Grossem by měla být největším adeptem na vítězství ve 35. ročníku tradičního tuzemského závodu Rally Bohemia, který proběhne od 3. do 5. července. Zkušený Kresta je s celkovými pěti prvenstvími z minulosti rekordmanem podniku a má velkou šanci přidat šesté; z toho druhé s Grossem, jenž celý závod velmi dobře zná.

Foto: BPA

Roman Kresta na trati Horácké rallye.

Článek

Pořadatelé stejně jako loni zařadili do programu závodu městskou rychlostní zkoušku v Mladé Boleslavi, místa zrodu celé soutěže. "Loňská premiéra tohoto nápadu se osvědčila. Pojede se v centru města v pátek večer. Cíl celého závodu pak bude v Mladé Boleslavi v sobotu večer," upřesnil na dnešní tiskové konferenci v Praze ředitel rallye Jan Mochan.

Mezi přihlášenými je řada jezdců, kteří disponují zkušenostmi ze světových soutěží. Vedle pětice předchozích vítězů (Kresta, Václav Pech, Vojtěch Štajf, Josef Peták a Emil Triner) bude s výjimkou Martina Prokopa s Janem Kopeckým soutěžit kompletní česká špička. Doplní ji vycházející hvězda z britských ostrovů Stuart Jones, aktuálně čtvrtý jezdec průběžného pořadí JWRC Aaron Burkart z Německa či Nor Sveingung Bieltvedt.

Změnu tratí Kresta vítá

Kresta musí vyřešit technické problémy z minulého týdne, ale start závodu vyhlíží s očekáváním. "Těšíme se (s navigátorem Grossem) moc, protože ´Bohemka´ jsou spolu s ´Barumkou´ největšími závody u nás. Většinou se nám na ní dařilo, tak věřím, že se bude dařit i letos," řekl Kresta.

Uvítal také změny v trasách jednotlivých zkoušek. "Za pozměněné erzety jsem rád. Změna je vždycky dobrá, než když to znají všichni nazpaměť," dodal Kresta. Podobně natěšený na závod je i jeho navigátor Gross. "Poprvé jsem na Bohemii startoval před 25 lety a jsem moc rád, že se vrací na Mladoboleslavsko," pochvaloval si Gross.

V doprovodném programu nebude chybět ukázková jízda historických automobilů, akce zaměřené na prevenci civilizačních chorob Běh pro zdraví a Jízda pro zdraví či závěrečný ohňostroj po slavnostním vyhlášení vítězů.

Reklama

Související témata: