Hlavní obsah

Úvod Rallye Bohemia zvládl nejlépe Kresta, Pech těsně druhý

MLADÁ BOLESLAV

Favorizovaný Roman Kresta se drží po páteční etapě v čele Rallye Bohemia, sedmého podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Po šesti odjetých rychlostních zkouškách má však před druhým Václavem Pechem náskok jen tři sekundy. Třetí je zatím Pavel Valoušek, jenž stejně jako vedoucí duo usedá do vozu Mitsubishi Lancer. Na první místo ztrácí už 51 sekundy.

Foto: BPA/Petr Frýba

Roman Kresta (ilustrační foto)

Článek

Kresta, jenž v pětatřicátém ročníku populární soutěže útočí již na své šesté vítězství, vyhrál úvodní dva měřené úseky a průběžně vedoucí pozici už neopustil. A to i přesto, že následující vložku na okruhu v Sosnové na Českolipsku vyhrál Josef Peták a dvě ze zbývajících tří erzet Pech.

Po pátečním programu je tak souboj hlavních dvou adeptů na český titul stále otevřený, třívteřinový rozdíl totiž prakticky nic neznamená, i když v posledních rallye oba jezdce dělily jen malé rozdíly.

V sobotu na posádky čeká osm rychlostních zkoušek, které jsou podle mnohých odborníků náročnější než program první etapy. Dvakrát budou absolvovat i nejdelší měřený úsek, téměř 30 km dlouhou erzetu Sychrov. Vítěz rallye bude znám kolem 16:30, cíl je před muzeem Škody v Mladé Boleslavi v 18:15.

Rallye Bohemia -  po první etapě:
1. Kresta, Gross 35:41,5, 2. Pech, Uhel -3,2, 3. Valoušek, Hrůza (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -51,4, 4. Tarabus, Trunkát (Fiat Grande Punto S2000) -58,3, 5. Trojan, Řihák (Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:04,1, 6. R. Odložilík, P. Odložilík (Peugeot 207 S2000) -1:05,8.

Reklama

Související témata: