Hlavní obsah

Barum rallye se pojede na konci srpna, nebo vůbec

Zlín

Jubilejní 50. ročník Barum rallye Zlín se uskuteční na konci srpna, nebo se nepojede vůbec. Pořadatelé populární soutěže, která je i součástí evropského šampionátu, s předstihem oznámili, že nemají v úmyslu rallye kvůli pandemii koronaviru překládat na jiný termín. Není ani možné, aby se akce konala bez diváků.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký se Škodou Fabia R5 při Barum rallye 2018.

Článek

"Už jen představa, jak uhlídat stovky kilometrů okolo tratí bez fanoušků, je neřešitelná. O zkrácení tratí je možné diskutovat, ale to jde proti našemu přesvědčení udělat letošní jubilejní Barumku výjimečnou," uvedl ředitel rallye Miloslav Regner pro Zlínský deník.

I proto nevylučuje možnost, že se rallye letos vůbec neuskuteční. "Klidně se může stát, že se jubilejní 50. ročník pojede až za rok. To by ale bylo krajní řešení, se kterým nyní nepočítáme. Děláme vše pro zdárný průběh soutěže v řádném termínu, tedy na konci srpna," řekl Regner.

Foto: Sport.cz

Jan Kopecký v cíli Barum Rallye.

Zlínské soutěži situaci komplikuje fakt, že je součástí ME a pravidelně na ní startuje řada zahraničních posádek. Kvůli pandemii koronaviru jsou ale hranice uzavřené.

Pořadatelé mají ještě čas a pokračují v přípravách. Kdy padne definitivní rozhodnutí, Regner nechtěl předjímat. "Vzhledem k situaci si to nechám pro sebe. Každopádně všichni hledáme možná řešení. Hodně napoví, kdy se děti vrátí do škol," řekl zkušený funkcionář.

Barum rallye měla být původně šestým dílem MČR i ME. V českém šampionátu byly odloženy již tři díly, v kontinentálním seriálu se zatím neodjely dvě soutěže.

Reklama

Související témata: