Hlavní obsah

Loeb si udržuje náskok před Hirvonenem a míří za finským triumfem

JYVÄSKYLÄ

Úřadující mistr světa v automobilových soutěžích Sébastien Loeb s citröenem udržel vedení ve Finské rallye i v druhé etapě. V sobotu se během všech rychlostních zkoušek přetahoval o každou sekundu s domácím Mikkou Hirvonenem, jenž na něj před posledním dnem soutěže ztrácí osmnáct sekund. Další posádky už na suverénní lídry ztrácejí více než tři minuty, v dramatickém boji o třetí příčku má nyní navrch Australan Chris Atkinson.

Článek

"Byla to opravdu velká bitva s Mikkou. Jednou on, jednou já. V neděli pojedu naplno od prvního testu, bez chyb," věřil po druhé etapě v celkový triumf čtyřnásobný mistr světa Loeb, který ve Finsku ještě nikdy nevyhrál. "Pokud se nic nestane, nepůjde to. Odstup je dost velký," zhodnotil své šance průběžně druhý Hirvonen.

Pokud oba soupeři udrží své pozice i ve zbývajících třech nedělních erzetách, Loeb sníží Hirvonenův náskok v čele pořadí MS na jeden bod.

Předposlední sobotní erzeta pomohla Martinu Prokopovi s navigátorem Janem Tománkem, kteří se vrátili na první místo takzvaného juniorského šampionátu. Dosud vedoucí Poláci Kosciuszko a Szczepaniak na ně ztratili téměř dvě minuty, když přehlédli křižovatku a skončili v příkopu. České posádce patří v celkovém hodnocení již třiadvacáté místo.

Finská rallye - po 2. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:33:43,5, 2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -18,2, 3. Atkinson, Prévot (Austr., Belg./Subaru Impreza) -3:03,6, 4. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -3:04,6, 4. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -3:31,6, 6. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -3:58,7, ...23. Prokop, Tománek (Citroën C2) -20:54,1.

Reklama

Související témata: