Hlavní obsah

Pelhřimovskou rallye vyhrál Peták a upevnil si vedení v MČR

PELHŘIMOV

Vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství České republiky v jednodenních automobilových soutěžích Josef Peták vyhrál pátý ročník Cebia rallye Pelhřimov, který se jel zároveň jako memoriál Tomáše Vojtěcha. Peták si v pátém podniku seriálu připsal třetí prvenství a zvýšil náskok v čele šampionátu. Doposud druhý Josef Semerád sobotní rallye kvůli technickým problémům nedokončil.

Článek

Peták startující s vozem Peugeot 207 S2000 se do čela pelhřimovské soutěže dostal ve třetí z devíti rychlostních zkoušek. Druhého Jaroslava Orsáka nakonec porazil o necelých dvanáct vteřin. O třetím místě se rozhodlo u zeleného stolu, protože původně bronzový Jan Sýkora, jenž stejně jako Orsák řídil produkční mitsubishi, dostal penalizaci 10 sekund za předčasný start do sedmé erzety. Z posunu na třetí pozici se tak radoval Karel Trněný ve Škodě Fabia.

Šampionát ve sprintrallye bude pokračovat Rallye Prachatice, která se uskuteční v sobotu 16. srpna.

Pelhřimovská rallye - neoficiální výsledky:
1. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) 33:20,7, 2. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) -11,7, 3. Trněný, Pritzl (Škoda Fabia WRC) -21,1, 4. J. Sýkora, Škardová (Mitsubishi Lancer EVO IX) -23,7, 5. Drotár, Bánoci (SR/Škoda Octavia WRC) -28,0, 6. Trojan, Vodička (Mitsubishi Lancer EVO IX) -34,8.

Reklama

Související témata: