Hlavní obsah

Loeb ještě v Německu neprohrál žádnou erzetu

TREVÍR

Sébastien Loeb zahájil suverénním způsobem cestu za sedmým prvenstvím v Německé rallye za sebou. Francouzský mistr světa za volantem citroënu v pátek vyhrál každou z šesti rychlostních zkoušek a před druhou etapou si vypracoval dvacetisekundový náskok.

Článek

Druhý je Fin Mikko Hirvonen s fordem, který zatím marně brání své vedení v mistrovství světa. V něm měl před desátým dílem šampionátu jen jednobodový náskok a Loeb se nyní virtuálně dostal o jeden bod před něj. Třetí místo patří s bezmála půlminutovým mankem Loebovu týmovému kolegovi Danimu Sordovi ze Španělska, který ztratil druhou příčku až v závěrečných dvou testech.

Ty v pátek nemohly být dokončeny a většina jezdců obdržela náhradní časy. V prvním případě kvůli nehodě Itala Gigiho Galliho, kterého museli záchranáři vyprošťovat z jeho fordu; posádka je ale podle posledních informací v pořádku. Závěrečný test zase nemohl být dokončen kvůli neposlušným divákům kolem trati.

Rallye rozjel nadějně také Martin Prokop s citroënem a do dalšího pokračování nastoupí jako lídr juniorského šampionátu. Útočí tak na druhé vítězství za sebou po předchozím triumfu ve Finsku. Celkově mu patří 20. místo.

Německá rallye - po 1. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 1:00:22,5, 2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -19,9, 3. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -25,6, 4. Duval, Pivato (Belg., Fr./Ford Focus) -38,7, 5. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -55,7, 6. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -1:03,9, ...20. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -4:37,1, 42. Liška, Jugas (Mitsubishi Lancer EVO IX) -8:31,4, 51. Pletka, Novák (ČR/Citroën C2) -10:53,3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články