Hlavní obsah

Suverénní Loeb míří za sedmým triumfem v Německu za sebou

TREVÍR

Francouzský pilot Sébastien Loeb míří suverénně za sedmým vítězstvím v Německé rallye za sebou. Čtyřnásobný mistr světa v automobilových soutěžích vyhrál na asfaltových tratích v okolí Trevíru 13 ze 14 rychlostních zkoušek a po druhé etapě vede o 40 sekund před svým španělským kolegou z týmu Citroën Danim Sordem.

Článek

Sordo až v sobotní závěrečné erzetě přerušil vítěznou sérii čtyřiatřicetiletého Loeba, jenž zajel nejrychlejší čas v úvodních třinácti testech. Pokud slavný Francouz dotáhne svou německou misi do vítězného konce, vystřídá v čele pořadí MS Fina Mikka Hirvonena, který vede o jeden bod.

Finovi na fordu se zatím v Německu příliš nedaří. V závěrečné erzetě dokonce klesl kvůli defektu až na čtvrté místo za Belgičana Francoise Duvala se soukromým focusem.

"Chtěl jsem od začátku ukázat, kdo je tady pánem. Jde to všechno fantasticky," komentoval svůj výkon v Německu před nedělními závěrečnými pěti zkouškami Loeb.

Problémy postihly posádku Prokop, Tománek

Technické problémy postihly posádku Martin Prokop, Jan Tománek, která bojovala o prvenství v takzvané juniorské kategorii. V dnešní třetí vložce jim však vypověděl službu alternátor a Češi museli odstoupit.

"Již od úvodních ranních kilometrů nám alarm signalizoval problém, který zřejmě přijde. Bohužel nebyla možnost tomu zabránit. Jen jsme doufali, že to vydrží až do servisu, ale zastavili jsme v půlce vložky, která servisu předcházela," uvedl Prokop v tiskové zprávě. Zda bude pokračovat v nedělní etapě v rámci systému Super Rally, se ještě nerozhodl.

Německá rallye - po 2. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 1:46:21,1, 2. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -40,3, 3. Duval, Pivato (Belg., Fr./Ford Focus) -1:44,3, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -1:48,2, 5. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -2:28,7, 6. Atkinson, Prévot (Austr.,Belg./Subaru Impreza) -3:32,1, ...34. Liška, Jugas (ČR/Mitsubishi Lancer) -26:31,7, 59. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -45:12,0, 66. Tomaštík, Vrečka (ČR/Subaru Impreza) -51:04,1, 69. Pletka, Novák (ČR/Citroën C2) -56:23,0.

Reklama

Související témata: