Hlavní obsah

Po první etapě vede novozélandskou rallye Hirvonen

HAMILTON

Finský jezdec Mikko Hirvonen s vozem Ford Focus je v čele Rallye Nový Zéland. Po první etapě má téměř půlminutový náskok na vedoucího muže mistrovství světa v automobilových soutěžích Sébastiena Loeba, který měl technické problémy. Hned za ním jsou seřazeni Dani Sordo s dalším citroënem a Jari-Matti Latvala s fordem.

Článek

Dlouho vyrovnaný souboj o průběžné vedení rozhodla šestá rychlostní zkouška, ve které měl čtyřnásobný mistr světa Loeb potíže se startérem. Za pozdní start do testu pak dostal půlminutovou penalizaci.

Z boje o vítězství na Novém Zélandu už vypadl Brit Chris Atkinson, jenž havaroval ve čtvrté rychlostní zkoušce a další body do seriálu MS si nepřipíše.

Velmi dobře se drží při své novozélandské premiéře Martin Prokop. V celkovém pořadí mu patří čtrnáctá příčka a mezi produkčními vozy je druhý se ztrátou deseti vteřin na Itala Baldacciho. Ani on se však nevyhnul problémům: "Hned na první erzetě jsme dělali hodiny. Jeli jsme opatrně, abychom neměli defekt. Je to hodně zrádné, budeme se snažit držet svou pozici. Zatím jsme spokojeni s nastavením auta," komentoval český jezdec úvodní etapu.

Rallye Nový Zéland - po 1. etapě:
1. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) 1:34:44,3, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) -27,8, 3. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -30,0, 4. Latvala (Fin./Ford Focus) -30,1, 5. Duval, Pivato (Belg., Fr./Ford Focus) -1:27,9, 6. Aava, Sikk (Est./Citroën C4) -2:01,3, ...14. Prokop, Tománek (ČR/Mitsubishi Lancer) -5:52,7.

Reklama

Související témata: