Hlavní obsah

Trojan měl na Rally Tatry nehodu, spolujezdec leží v nemocnici

POPRAD

Česká posádka Karel Trojan, Petr Řihák měla na Rally Tatry v Popradu vážnou nehodu v rychlosti zhruba 150 kilometrů v hodině. Po nárazu jejich vozu Mitsubishi Lancer EVO IX do několika stromů utrpěl Řihák otřes mozku a s čtyřmi zlomenými žebry leží v nemocnici v Levoči. Trojan vyvázl jen s pohmožděným ramenem.

Foto: Robert Balcar

Karel Trojan s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX

Článek

Trojan s Řihákem v pátek havarovali v páté rychlostní zkoušce v lesním úseku. "Sklouzla mi noha po brzdovém pedálu a asi ve stopadesátikilometrové rychlosti jsme vyletěli do lesa. Tam jsme s sebou vzali nějaké statné stromy a skončili jsme asi 40 metrů mimo trať. Byla to moje nejtěžší havárie v kariéře," uvedl Trojan v tiskové zprávě pořadatelů.

Dodal, že on sám je v podstatě v pořádku. "Mám jen oteklé rameno a celý jsem nějaký polámaný. Hůř je na tom Petr. Nejhorší okamžik nastal bezprostředně po nehodě. Bylo ticho a Petr nereagoval. V takovém momentě člověk myslí na nejhorší. Věřím, že Petr bude brzy v pořádku," řekl Trojan.

Po prvním ošetření na místě nehody byla posádka převezena do nemocnice v Levoči. "Karel Trojan má naraženou krční páteř, hlavu, hrudník a pravé rameno. Po ošetření byl z nemocnice propuštěn. Hůř je na tom Petr Řihák, který má sériovou zlomeninu šestého až devátého žebra na pravé straně a utrpěl otřes mozku s krátkodobým bezvědomím. Proto zůstal v nemocnici na pozorování," sdělil hlavní lékař soutěže Peter Michalovič.

Reklama

Související témata: