Hlavní obsah

Pech je už po první etapě Rallye Příbram vicemistrem

PŘÍBRAM

Václav Pech míří ke třetímu vítězství v Rallye Příbram za sebou a triumfem v páteční etapě už si zajistil i titul českého vicemistra. V závěrečném dílu domácího šampionátu vede za volantem mitsubishi po prvním dnu se čtrnáctisekundovým náskokem před Jaromírem Tarabusem, který řídí fiat. Zanedbatelnou ztrátu na druhé místo mají Josef Peták s peugeotem a Jaroslav Orsák v mitsubishi.

Článek

Pech vyhrál tři z pěti dnešních testů, v prvním jej o desetinu předčil jen Orsák, ve třetím o tři Roman Odložilík. Vítězství v etapě mu už zároveň zajistilo díky bonusovým bodům končené druhé místo v pořadí MČR, jeho hlavní konkurent Pavel Valoušek je až sedmý. Více než polovinu ze čtyřicetisekundové ztráty přitom nabral pilot mitsubishi ve druhé zkoušce, kde měl technické problémy a nevyvaroval se ani hodinám. Již jistý český šampion Roman Kresta na startu není.

V sobotu je na programu zbývajících 11 rychlostních zkoušek.

RALLEY Příbram:
1. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 27:43,7, 2. Tarabus, Trunkát (Fiat Grande Punto S2000) -14,2, 3. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -19,7, 4. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) -22,7, 5. Štajf, Ernst (Subaru Impreza Sti) -33,7, 6. Votava, Synáč (Mitsubishi Lancer EVO IX) -35,0.

Reklama

Související témata: