Hlavní obsah

Výlet na Zéland přetavil Prokop v triumf

PRAHA

Korsika! Katalánsko! Monte Carlo! Finsko! Nový Zéland! Hodně pestrý je výčet triumfů Martina Prokopa z týmu Jipocar racing v MS v rallye. První čtyři výhry dosáhl v Citroënu C2 S1600 v letošní či loňské honbě za juniorským titulem. Ale výhra u protinožců...

Foto: www.martinprokop.com

Martin Prokop s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX při Turecké rallye.

Článek

Kralování na druhé polokouli s produkčním Mitsubishi Lancer Evo IX před necelým měsícem, to byl šok pro svět rallye. Zvláště proto, že v půlce srpna při MS v Německu padly Prokopovy sny o zisku juniorského titulu. „Na Zéland jsme všichni letěli spíše za relaxem. Chtěli jsme se závody pobavit. Šlo o nám neznámou soutěž, navíc na šotolině,“ vzpomíná.

U protinožců však duo Prokop-Tománek šokovalo. „Celý rok jsme soupeřům dokazovali, že jezdíme rychle a můžeme je zlobit. Ale naším triumfem byli nemile zaskočeni. Nečekali, že bychom bez zkušeností mohli být první. Alespoň viděli, že nejsme do počtu,“ culí se Prokop.

Šampionát produkčních vozů čekají ještě závody v Japonsku a Velké Británii. A jihlavský jezdec je se 17 body pátý. Třetí Fin Ketomaa má o 6 bodů více. „Jenže v Japonsku nepojedu a v Anglii se jede na blátě. Loni jsem tam zažil peklo. Z té soutěže mám velký respekt a zatím asi nejsem připraven ji vyhrát,“ hodnotí střízlivě své šance Prokop.

Reklama

Související témata: