Hlavní obsah

Loeb na Korsice stále dominuje a vede už skoro o minutu

AJACCIO

Francouzský jezdec Sébastien Loeb míří bezpečně k obhajobě vítězství v Korsické rallye. Čtyřnásobný mistr světa vyhrál s citroënem pět ze šesti rychlostních zkoušek druhé etapy a zvýšil náskok v čele průběžného pořadí už na 52,4 sekundy. Druhý je stále Fin Mikko Hirvonen s fordem, s nímž Loeb bojuje o titul. Třetí místo patří Seveřanovu týmovému kolegovi Francoisi Duvalovi z Belgie, který v dnešním závěrečném testu jako vůbec první na Korsice získal Francouzův skalp.

Článek

Hirvonen, který ztrácí v šampionátu na vedoucího Loeba 12 bodů, si nedělá iluze, že by mohl svého rivala na jeho domácí půdě porazit. Nejlépe si vedl v zatím posledním testu, kdy zajel s vítězem předchozích tří ročníků Korsické rallye shodný čas. V průběhu dne se Hirvonen nechal slyšet, že Loeb už jede pouze na jistotu, a lídr šampionátu to po dojezdu potvrdil. "Trochu jsem teď zvolnil, nechtěl jsem riskovat," řekl.

Loeb může získat pátý titul mistra světa za sebou už na Korsice, pokud se Hirvonen dopustí výrazné chyby. "Dneska ráno to bylo hodně náročné na pneumatiky. Snažím se jet bez zádrhelů, ale je to dřina," prohlásil Loeb.

Český jezdec Martin Prokop s citroënem C2 je v absolutní klasifikaci osmnáctý a po deváté erzetě se vrátil do čela hodnocení juniorského šampionátu. Po druhé etapě má před domácím Pierrem Campanou s renaultem náskok už půl minuty. "Odpoledne nám vyšlo dobře. Jsme připraveni na zítřek," uvedl Prokop, který v závěru páteční etapy přišel na čas o vedení kvůli defektu.

Výsledky - po druhé etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:31:27,9, 2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -52,4, 3. Duval, Pivato (Belg., Fr./Ford Focus) -56,7, 4. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -1:50,6, 5. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -2:13,0, 6. Atkinson, Prévot (Austr., Belg./Subaru Impreza) -4:06,2, ...18. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -14:27,4.

Reklama

Související témata: