Hlavní obsah

Prokop se v Britské rallye pokusí posunout na třetí místo v PWRC

PRAHA

Nelehký úkol v podobě ataku medailových pozic čeká na nadcházející Britské rallye českého automobilového jezdce Martina Prokopa. V závěrečném závodu mistrovství světa by totiž rád zaútočil na celkové třetí místo v šampionátu PWRC, vypsaném pro produkční vozy. Před startem náročné šotolinové soutěže je v průběžném pořadí pátý, třetí Fin Jari Ketomaa dosud získal o šest bodů víc.

Foto: Zdeněk Sluka

Martin Prokop

Článek

"Posunout vpřed se můžeme jen s hodně velkou dávkou štěstí, protože vedle toho, že bychom my museli zajet velmi kvalitní výsledek, naše přímé soupeře musela potkat velká smůla. Pro vylepšení naší pozice ale uděláme maximum," uvedl Prokop. Dobře si totiž uvědomuje, že vedle svého úspěchu potřebuje, aby Ketomaa i zatím čtvrtý Švéd Patrik Sandell v Británii neuspěli.

Prokop bude na britských ostrovech startovat počtvrté v kariéře. V roce 2005 jej zastavila havárie, o rok později byl 28. a loni dvacátý. V redukovaném pořadí produkčních vozů mu patřila šestá pozice. "Zkušenosti získané z minulých let bychom rádi zúročili. Britskou rallye máme rádi, je to nádherná soutěž, ale kvůli svým nevyzpytatelným podmínkám i nesmírně obtížná," podotkl jihlavský jezdec.

Třetí muž letošního juniorského šampionátu bude opět startovat se spolujezdcem Janem Tománkem a s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX. Zatím v šampionátu PWRC bodoval třikrát - ve Švédsku, v Argentině a na Novém Zélandu, kde byl dokonce nejrychlejší. "Začátek sezony se nám příliš nepovedl. Nyní se proto snažíme vše vylepšit," dodal Prokop.

Šestasedmdesátý ročník Britské rallye odstartuje v pátek.

Reklama

Související témata: