Hlavní obsah

Rallye Show Modřice bude i letos určena veřejnosti

Počtvrté bude sobotní Rallye Show Modřice, jejíž hlavní část se uskuteční na brněnském Masarykově okruhu, určena nejen soutěžním jezdcům, ale hlavně amatérským závodníkům bez licence. Akci uspořádá už poosmé automobilový závodník Jan Vonka. V prvních čtyřech ročnících měřili síly pouze závodníci, naposledy v roce 2004 zvítězil Pavel Valoušek.

Článek

"Pořadatelů závodů v rallye je hodně, ale jen málo z nich pořádá akci pro normální řidiče. Právě těm dáváme šanci si vyzkoušet své schopnosti. V souboji s časem je nutíme například ve slalomu jet za hranicí svých schopností, takže mají možnost poznat, že taková jízda není jednoduchá," uvedl Vonka na středeční tiskové konferenci v Brně.

Registrace jezdců spojená se startovním vkladem 500 korun se uskuteční v sobotu od 8:00 do 9:00 na náměstí Svobody v Modřicích u Brna, odkud se soutěžící vydají na Masarykův okruh. Tam je čekají čtyři speciální slalomové úseky, kterými projedou dvakrát. Jezdci s licencí si navíc vyzkoušejí na čas šest kilometrů dlouhou trasu, kopírující část závodní dráhy Masarykova okruhu.

Zájemci se mohou přihlásit v tiskovém středisku přímo na Masarykově okruhu i dodatečně, od 9:30 do 14:00, to už ovšem bez nároku na některé z připravených pohárů a cen. "Při letošní Rallye Show bychom se chtěli ještě více zaměřit na školu smyků a mnohem více pozornosti věnovat přípravě řidičů na zimní sezonu a extrémní situace," dodal Vonka.

Reklama

Související témata: