Hlavní obsah

Latvala stále drží v Britské rallye těsné vedení před Loebem

První místo v Britské rallye si stále drží finský jezdec Jari-Matti Latvala s fordem. Po druhé etapě má v čele poslední soutěže mistrovství světa náskok 7,3 sekundy před už jistým šampionem Francouzem Sébastienem Loebem.

Článek

Pětinásobný mistr světa zdárně míří i za triumfem v soutěži týmů. Citroënu stačí získat ve Walesu sedm bodů, aby sesadil z trůnu Ford, jehož jezdci potřebují vybojovat v neděli double. Vyhlídky Fordu však srazila už v pátek nehoda Fina Mika Hirvonena, jenž loni Britskou rallye vyhrál. Během dneška se propracoval na devátou pozici. Útok Citroënu na druhý triumf v šampionátu však jistí průběžně třetí Španěl Daniel Sordo.

Loeb vedle týmového titulu usiluje také o své první vítězství v Britské rallye. "Je to zrádné, ale řídím se svými pocity. Snažím se najít svůj rytmus. Když příliš zpomalím, není to ono a nemám tu správnou kontrolu nad autem. Snažím se jet stále soustředěně," uvedl Loeb, vítěz rekordních 46 světových rallye.

Zdatně si vede motocyklový šampion Ital Valentino Rossi, který si polepšil po pátečním 24. místě na průběžnou 14. pozici. "Oproti včerejšku jsou úseky lepší, takové normálnější. Pořád je tam nějaký led, ale ne tolik. Víc si to užívám," prohlásil mistr světa MotoGP a velký fanoušek rallye.

Britská rallye - po druhé etapě:
1. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) 1:47:52,4, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon/Citröen C4) -7,3, 3. Sordo, Martí (Šp./Citröen C4) -27,9, 4. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -52,5, 5. P. G. Andersson, J. Andersson (Švéd./Suzuki SX4) -2:06,1, 6. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -2:09,3, ...24. Tarabus, Trunkát (ČR/Fiat Grande Punto S2000) -16:25,8.

Reklama

Související témata: