Hlavní obsah

Pech: Souboje s Krestou byly krásné a dramatické

Karel FeltSport.czPrávo

Václav Pech vládl po dlouhou dobu české ralley, až letos jej z pomyslného trůnu sesadil Roman Kresta. Pech ale prohry nelituje, těší ho, že závody byly vyrovnané. "V každé rallye jsme se tahali o sekundy až do úplného konce," řekl mimo jiné v rozhovoru pro Právo.

Článek

Po letech nadvlády v českých rallye jste letos skončil druhý za Romanem Krestou. Berete to s odstupem času jako ústup z výsluní a zklamání?

Určitě ne, protože to byly krásné a dramatické závody. V každé rallye jsme se tahali o sekundy až do úplného konce. Párkrát se nám povedlo Romana i porazit. Je to skutečně vynikající jezdec, takže si toho hodně cením. Někdo musí být druhý a tyhle porážky byly těsné. Kdyby nás během roku deklasoval rozdílem třídy, byl bych zklamán. Takhle nejsem.

Na které soutěži se podle vás rozhodlo?

Na Bohemii a Barumce, na obou se nám porouchala převodovka. Za to ale nemohla posádka ani mechanici.

Už víte, s čím pojedete v nové sezóně?

Určitě to bude opět Mitsubishi Lancer, ale zatím není jisté, zda verze Evoluce IX nebo X. Samozřejmě bych raději tu novější.

Budete startovat jen na velkých rallye, nebo i v rallysprintech?

Spíš pojedeme jen velké soutěže. V kombinaci se sprinty je to finančně i časově hodně náročné. Pokud přidáme něco navíc, tak v rámci české reprezentace ve středoevropské zóně.

Na Pražském rallysprintu si pokaždé dopřejete svezení s vozem specifikace WRC. Je to pro vás velký rozdíl, přesednout z produkčního vozu do plnokrevného speciálu?

Je to především hezký rozdíl, příjemné svezení. Vždycky se na to těším. Pravda je, že jsem tahle auta uměl řídit lépe, když jsem s nimi ještě závodil. To už jsou ale tři roky. Bohužel, letošní Pražský rallysprint poznamenala tragická havárie a byl zrušen.

Reklama

Související témata: