Hlavní obsah

Zapletal: Zatím to jde výborně, ale účtovat se bude až na konci

VALPARAISO

Český automobilový závodník Miroslav Zapletal zatím patří k příjemným překvapením 30. ročníku slavné dakarské rallye. Po první části legendární soutěže, která se premiérově nekoná v Africe, ale v Jižní Americe, mu v kategorii osobních vozů patří třinácté místo.

Foto: Jan Říha - ČRo 1-Radiožurnál

Posádka Miroslav Zapletal - Miloslav Janáček s Mitsubishi Pajero na trati 10. etapy Rallye Dakar.

Článek

"Třináctka je pro pro mne šťastné číslo. Ženil jsem se třináctého ve 13 hodin. Jsem prostě spokojený," uvedl Zapletal před startem dnešní osmé etapy.

Kdyby se mu stejně jako doposud dařilo i v druhé polovině rallye, měl by zřejmě šanci atakovat umístění v elitní desítce. "Člověk míní a závody budou měnit. Nechal bych to sčítání až na úplný konec. Máme do cíle závodu ještě opravdu daleko. Myslím, že první část závodu, více nebo méně povedená, ještě vůbec nic nerozhoduje. Bude se účtovat až na konci. Bere se to, co člověk dojel," podotkl nejlepší český offroadový pilot současnosti.

Zatím je ale maximálně spokojený. Zřejmě ani sám nečekal, že na tom bude v průběžném pořadí tak dobře a bude v těsném závěsu za továrními jezdci, kteří mají mnohem lepší podmínky než on. "Je pravda, že jsem hodně spokojený, protože se nám podařilo skoro bez problémů dojet až do konce první části, což je to super," řekl Zapletal, jehož navigátorem je Tomáš Ouředníček.

V závěru první části soutěže pořadatelé třikrát za sebou zkrátili etapy. Zapletalovi to ale moc nevadilo. "Zklamán jsem nebyl. Závod je tak strašně dlouhý, a pokud nám pořadatel něco zkrátí, tak aspoň pro nás je to možnost jak si o trochu více odpočinout, protože do konce je ještě jednou tolik," podotkl člen Offroadsport týmu. Ušetřené síly se navíc hodí v druhé polovině rallye, která by měla být podle pořadatelů ještě těžší.

Zapletal s Ouředníčkem startují s vozem Mitsubishi L2000, bývalým továrním strojem. A zatím jsou se svou technikou maximálně spokojeni. "Mile nás překvapila (technika). Až na to, že jsme museli spojku vyměnit o dva dny dřív. Jinak to musím zaklepat. Funguje úžasně. Nepatří sice zdaleka k té nejlepší, ale zatím drží a mechanici neměli až tolik práce," uvedl Zapletal.

Reklama

Související témata: