Hlavní obsah

Randýsek už se doma těší ze syna

Karel FeltPrávo

Letošní Rallye Dakar začala pro motocyklistu Dušana Randýska pohádkově. Pět minut poté, co odstartoval v Buenios Aires do první etapy, se mu doma na Moravě narodil syn Jindřich. Bohužel rodinné štěstí trvalo jen tři dny. Ve čtvrté etapě měl Randýsek těžký pád a se zlomenou nohou skončil v nemocnici.

Foto: KM Racing

Dušan Randýsek na archivním snímku

Článek

„Bylo to ve velké rychlosti. Zachytil jsem nohou o nějaký kořen a už jsem letěl. Mám ji natřikrát zlomenou. Tři dny jsem v nemocnici Neuquenu čekal na převoz do Buenos Aires. Nohu mi jen zafixovali. V nemocnici to nebylo i přes veškerou péči nic příjemného. Vedle mne například ležel francouzský závodník, který měl zlomený obratel a mluvilo se o tom, jestli vůbec bude chodit. To já na tom byl dobře,“ popsal svoje pocity Randýsek Právu.

V Buenos Aires, kam českého jezdce přepravili malým proudovým letadlem, čekal tři dny na přílet lékaře z Francie. „Jinak by mě do Evropy nepustili. Francouzský lékař mě předal specialistům v Motole. Ti rozhodli, že operace není nutná. Jde o členitou zlomeninu, ale šrouby by tomu nepomohly. Z Motola mě převezli domů do Hranic na Moravě a ve středu v poledne jsem z místní nemocnice jel domů. Moc jsem se těšil hlavně na malého,“ přiznal.

Chuť do závodění neztratil. „Když půjde všechno dobře, v květnu bych mohl začít s tréninkem. Další Dakar chci určitě stihnout,“ řekl odhodlaně.

Reklama

Související témata: