Hlavní obsah

Hänninen s fabií přišel v závěru 2. etapy v Monte Carlu o vedení

MONTE CARLO

V poslední rychlostní zkoušce druhé etapy Rallye Monte Carlo přišel finský pilot továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen kvůli defektu o průběžnou vedoucí pozici, na které figuroval od začátku soutěže. Český jezdec Jan Kopecký s druhou fabií S2000, který absolvuje v Monaku premiérový soutěžní start, si oproti středě polepšil na sedmou příčku.

Článek

Po celkově devátém měřeném úseku klesl Hänninen na třetí místo a ztrácí 54,8 sekundy na Francouze Sébastiena Ogiera s peugeotem 207, který se dostal do vedení. Finský jezdec nabral na poslední čtvrteční erzetě dlouhé zhruba 22 kilometrů kvůli proražené pneumatice ztrátu přes dvě a půl minuty na nejrychlejší čas Francouze Stéphana Sarrazina. Před Hänninena se tak dostal i Belgičan Freddy Loix s dalším peugeotem 207.

Přitom předchozí osmá rychlostní zkouška vyšla členům týmu Škoda Motorsport skvěle. Na 25,6 kilometru dlouhé trase zvítězil Hänninen o dvě sekundy před druhým Kopeckým a měl v čele soutěže náskok půldruhé minuty. Český jezdec předtím opanoval šestý úsek. Hänninen zatím vyhrál celkem tři erzety.

V pátek vyvrcholí Rallye Monte Carlo, která je letos zařazena do interkontinentálního šampionátu IRC, pěti rychlostními testy. Vítěz bude znám krátce po půlnoci.

Do cíle už nedojede úřadující šampion seriálu IRC Francouz Nicolas Vouilloz, jenž při nárazu v sedmé erzetě zlomil řídící páku u svého peugeotu a musel odstoupit.

Rallye Monte Carlo - po druhé etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Peugeot 207) 2:35:09,8, 2. Loix, Smets (Belg./Peugeot 207) -32,4, 3. Hanninen, Markkula (Fin./Škoda Fabia) -54,8, 4. Meeke, Nagle (Brit./Peugeot 207) -59,2, 5. Gardemeister, Tuominen (Fin./Abarth Grande Punto) -1:40,7, 6. Sarrazin, Renucci (Fr./Peugeot 207) -3:42,6, 7. Kopecký, Starý (ČR/Škoda Fabia) -4:10,6.

Reklama

Související témata: