Hlavní obsah

Kopecký je před finišem Rallye Monte Carlo čtvrtý

MONTE CARLO

Český automobilový jezdec Jan Kopecký se dvě rychlostní zkoušky před cílem Rallye Monte Carlo drží na čtvrtém místě. Člen továrního týmu Škoda Motorsport je tak při světové premiéře vozu Fabia S2000 stále ve hře o umístění na pomyslných stupních vítězů. Na třetího Stéphana Sarrazina z Francie ztrácí Kopecký jen dvě vteřiny.

Článek

V čele soutěže, která je letos zařazena do interkontinentálního šampionátu IRC, je další Francouz Sébastien Ogier. Druhý je Fredy Loix z Belgie, jenž startuje stejně jako Sarrazin a Ogier s vozem Peugeot 207.

Hned v páteční úvodní rychlostní zkoušce, celkově desáté, skončila rallye pro druhého člena českého továrního týmu Juho Hänninena, který vyjel podle oficiálních internetových stránek soutěže mimo trať a musel odstoupit. Sedmadvacetiletý pilot přitom až do závěru druhé etapy vedl. V posledním čtvrtečním úseku však po defektu klesl na třetí místo.

Cíl slavné rallye, která tentokrát není součástí mistrovství světa, je v noci na sobotu. Posádky čekají ještě dva měřené úseky, poslední erzeta odstartuje osm minut po půlnoci.

Reklama