Hlavní obsah

Škodovky na Australské rallye ve druhé desítce

PERTH

Do čela Australské rallye, desátého podniku seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, se po úvodní supererzetě dostal Petter Sollberg z Norska s vozem Subaru Impreza. Fabie dojely do cíle ve druhé desítce. Do první pětky se vešla i další Impreza finského pilota Tommiho Mäkinena.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Fin Toni Gardemeister s fabií při úvodní supererzetě na Australské rallye.

Článek

O tři desetiny minuty pomalejší byl Španěl Carlos Sainz na citroënu a musel se spokojit s druhým místem. Třetí místo si vyjel Estonec Märtin s fordem.

Z umístění ve druhé desítce si nic nedělají jezdci Škoda Motorsport týmu. Francouz Didier Auriol dojel se svou fabií na 13. místě. "Tohle jsou rychlostní zkoušky pro zábavu, takže jsme jeli pro diváky. Ovšem bez zbytečných hloupostí, protože hloupou chybu tady uděláte velmi snadno. Opravdový start soutěže bude až zítra," uvedl pilot a pochvaloval si vítězný souboj s Arminem Schwarzem.

Fin Gardemeister dojel čtrnáctý. Po závodě se však nechal slyšet, že se na trati cítil poněkud osamělý. Pořadatelé mu totiž do druhé dráhy nepostavili žádného soupeře. "Cítil jsem se tam trochu osamělý, chyběla tomu šťáva," uvedl pilot.

Supererzeta se jela na trati využívané pro závody koňských spřežení. Měřila pouhých 2,45 kilometru a přinesla zatím jen minimální odstupy. Druhý Španěl Carlos Sainz s citroënem ztrácí na Sollberga pouhé čtyři desetiny, třetí je zatím Estonec Marrko Märtin s mankem dalších tří desetin sekundy. Rallye se naplno rozjede v pátek ráno. Jezdci absolvují v rámci 24 rychlostních zkoušek celkem 1800 kilometrů.

Výledek Supererzety v Pehr City, 2,45 km
1.Sollberg (Nor./Subaru Impreza)1:31,9 min.
2.Sainz (Šp./Citroën Xsara)+0,3
3.Märtin (Est./Ford Focus)+0,7
4.Mäkinen (Fin./Subaru Impreza)+0,9
5.Burns (Brit./Peugeot 206)+1,1
5.Rovanperä (Fin./Peugeot 206)+1,1
5.C. McRae (Brit./Citroën Xsara)+1,1
5.Löeb (Fra./Citroën Xsara) oba+1,1
9.Duval (Belg./Ford Focus)+1,3
10.Grönhölm (Fin./Peugeot 206)+1,3
... 13.Auriol (Fra./Škoda Fabia)+2,8
14.Gardemeister (Fin./Škoda Fabia)+3,2

Reklama

Související témata: