Hlavní obsah

Kresta bude obhajovat titul s vozem Peugeot 207 S2000

PRAHA

Roman Kresta už má jasno s jakým vozem bude bojovat o čtvrtý titul domácího mistra v rallye. Dvaatřicetiletý závodník na přelomu roku ukončil spolupráci s Antonínem Charouzem, jehož tým mu připravoval produkční Mitsubishi Lancer, a po týdnech jednání má zajištěný vůz Peugeot 207 S2000.

Foto: Sport.cz

Peugeot 207 S2000, s nímž Roman Kresta absolvuje mezinárodní mistrovství České republiky 2009.

Článek

Kresta začal záhy po rozchodu s Charouzem budovat vlastní tým. Tři měsíce před startem mezinárodního českého mistrovství v rallye.

„Byla to tvrdá práce, protože tři měsíce jsou velmi krátká doba, ale snažíme se s celým týmem o maximálně kvalitní přípravu. Do startu Valašské rallye nás ještě mnoho práce čeká a jsem proto velmi rád, že mám kolem sebe partnery a tým lidí na které se mohu plně spolehnout,“ uvedl v úterý bývalý pilot továrního týmu Ford v tiskové zprávě.

Úspěšný český pilot již dopředu avizoval, že na úspěch může pomýšlet jen s vozem Mitsubishi kategorie N nebo s autem specifikace S2000. A nakonec se domluvil na pronájmu Peugeotu 207 S2000 z týmu Jiřího Tošovského.

„Tvrdě pracujeme na přípravě vozu i servisního zázemí a já věřím, že se nám vynaložené úsilí vrátí v podobě kvalitních výsledků. Před Valašskou rallye nás ještě čeká testování, na úvodní soutěž chceme být maximálně připraveni," doplnil Kresta, po jehož boku se jako navigátor opět představí Petr Gross. Valašská rallye otevře MMČR za dva týdny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články