Hlavní obsah

Loeb vyhrál v Portugalsku všechny sobotní erzety a je v čele

FARO

Francouzský jezdec Sébastien Loeb s citroënem dokázal na Portugalské rallye vyhrát všech šest sobotních rychlostních zkoušek a díky tomu se dostal před závěrečným dnem do čela čtvrtého závodu letošního mistrovství světa. Před druhým Mikkem Hirvonenem má náskok 26 sekund a míří po triumfech v Irsku, Norsku a na Kypru za dalším prvenstvím.

Článek

Suverén posledních let sice v pátek ztratil několik desítek sekund, když sjel se svým vozem mimo trať, ve druhé etapě ale dokonale předvedl své mistrovství. Jeho týmový kolega Dani Sordo ztrácí na třetím místě už 56 sekund, čtvrtý Petter Solberg zaostává o další minutu.

Druhou etapu nedokončil dvojnásobný mistr světa Marcus Grönholm, který se za volantem privátního subaru vrátil do MS po šestnácti měsících. Hned v prvním testu měl finský pilot lehkou nehodu a o něco později musel vůz odstavit s přehřátým motorem. Byl v té době čtvrtý.

Martin Prokop s mitsubishi si polepšil na 14. příčku. V kategorii produkčních vozů mu patří třetí místo s více než tříminutovou ztrátou na vedoucího Portugalce Arminda Arauja. "V sobotu jsme jeli jako draci. Škoda, že jsme stejně jako v pátek přišli o zadní diferenciál. Ale dojedeme do servisu," uvedl Prokop.

Portugalská rallye - po 2. etapě
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:56:15,6, 2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -26,8, 3. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -56,4, 4. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën Xsara) -1:59,6, 5. Wilson, Martin (Brit./Ford Focus) -3:22,9, 6. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus), ...14. Prokop, Tománek (ČR/Mitsubishi Lancer) -19:42,4, 44. Semerád, Ceplecha (ČR/Mitsubishi Lancer) -1:01:11,6.

Reklama

Související témata: