Hlavní obsah

Sordó vede Argentinskou rallye o pět sekund před Hirvonenem

CÓRDOBA

Vyrovnanou Argentinskou rallye vede po páteční první etapě Španěl Daniel Sordó s citroënem C4. V devíti erzetách nasbíral pět sekund náskoku na Fina Mikka Hirvonena na fordu, třetí je Sordův týmový kolega Sébastien Loeb. Francouzský mistr světa ztrácí 16 sekund.

Článek

Mezi nejlepšími jezdci jsou na šotolinových cestách malé rozdíly. Čtvrtý Nor Petter Solberg se starším modelem citroënu xsarou je za Loebem jen o dvě sekundy. Jediný český účastník Martin Prokop v mitsubishi je celkově patnáctý, v kategorii produkčních vozů mu patří páté místo.

„Zatím jsem s průběžným pořadím a vývojem závodu spokojen, i když podmínky na trati jsou doslova drastické, místy téměř boj o přežití. Kamení, uskákaný povrch, nepříjemný prach. Na trati jsou hluboké koleje, mitsubishi často dře o zem, na řadě míst nám létal písek přes kapotu. Krátce před cílem třetí erzety jsem málem trefil psa pobíhajícího po trati,“ přiblížil argentinské dění Prokop.

Soutěž, která začala čtvrteční diváckou rychlostní zkouškou na stadiónu v Córdobě před 13 000 fanoušků, pokračuje v sobotu devíti rychlostními testy a vyvrcholí tradičně v neděli.

Argentinská rallye - po 1. etapě
1. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) 1:45:11,3 hod., 2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -5,1, 3. Loeb, Elena (Fr./Mon./Citroën C4) -16,3, 4. P. Solberg, Mills (Nor./Brit./Citroën Xsara) -18,9, 5. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -47,9, 6. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -1:06,4, ...15. Prokop, Tománek (ČR/Mitsubishi Lancer) -10:42,6.

Reklama