Hlavní obsah

Loeb míří v Argentině za další výhrou, Prokop byl vyloučen

CÓRDOBA

Sébastien Loeb vyhrál šest z dosavadních osmi rychlostních zkoušek druhé etapy a je blízko prvenství v Argentinské rallye. V soutěži už nepokračuje jediný český jezdec Martin Prokop, na jehož mitsubishi komisaři zjistili nehomologované přední brzdové kotouče a před sobotním startem jej vyloučili. Po pátku byl Prokop patnáctý.

Článek

Mistr světa Loeb za volantem citroënu vede nyní s náskokem 58 sekund před týmovým kolegou Danim Sordem, který po páteční etapě vedl, ale v sobotu jako průběžný lídr působil v roli "čističe" prašných šotolinových cest. Dlouho se těsně za Loebem držel Mikko Hirvonen s fordem, ale v závěru dne přehřál motor a etapu nedokončil.

Na bronzovou pozici se posunul Jari-Matti Latvala s fordem, jenž dokonce v jedné zkoušce zajel rychleji než fenomenální Francouz. Vítěz všech dosavadních závodů letošní sezony Loeb využil toho, že nemusel na rozdíl od pátku čistit trať a prokázal, že nemá v současném poli konkurenci. Sordův šestnáctisekundový náskok vymazal už po třech erzetách.

Argentinská rallye - po 17 rychlostních zkouškách:
1. Loeb, Elena (Fr./Mon./Citroën C4) 3:23:40,0 hod., 2. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -58,7, 3. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -1:39,0, 4. P. Solberg, Mills (Nor./Brit./Citroën Xsara) -2:39,0, 5. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -3:23,5, 6. Villagra, Perez (Arg./Ford Focus) -5:06,7.

Reklama

Související témata: