Hlavní obsah

Toyota se vrací do českých automobilových soutěží

PRAHA

Prvního závodu domácího šampionátu ve sprintrallye se o víkendu na Rallye Lužické hory premiérově zúčastní také vůz Corolla S2000, s kterým pojede posádka Karel Macek, Aleš Pilný. Dnes to oznámilo české zastoupení Toyoty, která se tak po letech vrací do domácích soutěžních závodů, jimž v devadesátých letech dominovala.

Článek

Vůz, který byl postaven v Jihoafrické republice, přivezl do Čech právě Macek, jenž dříve startoval s Corollou WRC. "Splnil se mi velký sen startovat na domácí soutěži s vozem specifikace S2000. Je to naprostá rarita ve startovním poli, neboť je v tuto chvíli jediným originálním exemplářem v Evropě," uvedl Macek.

Představí se s ním však jen v šampionátu ve sprintrallye. "Bohužel auto bylo zakoupeno až příliš pozdě na zajištění kompletního finančního pokrytí startů v celé sezoně mistrovství České republiky," vysvětlil jezdec.

V devadesátých letech v soutěžích na českém území Toyota dominovala. Za volantem jejích vozů se vystřídala řada špičkových domácích jezdců včetně Milana Doláka nebo bratrů Vojtěchů.

Reklama

Související témata: