Hlavní obsah

CNG Seznam.cz Rally Team nasadí jako první vůz poháněný zemním plynem

Víkendová Rally Lužické Hory, úvodní podnik MČR sprintrally, odstartuje novou éru českých automobilových soutěží. Na tratích v okolí Hrádku nad Nisou a Frýdlantu se v barvách CNG Seznam.cz Rally Teamu poprvé představí vůz Mitsubishi Lancer Evo IX CNG. Při premiéře vozu poháněného zemním plynem na českých rychlostních zkouškách se za jeho volant posadí pětinásobný mezinárodní mistr ČR v rally Václav Pech.

Článek

Zkušená posádka Václav Pech - Petr Uhel a CNG Seznam.cz Rally Team se v sobotu zapíší do dějin české rally jako historicky první sestava, která se v domácím šampionátu představí s vozem poháněným stlačeným zemním plynem (CNG).

Plzeňská dvojice bude mít k dispozici automobil Mitsubishi Lancer Evo IX. Tento vůz by měl absolvovat kompletní seriál Mistrovství České republiky sprintrally 2009. „„Na premiéru s vozem poháněným plynem se velice těším. Být prvním jezdcem v republice, který pojede se soutěžním vozem poháněným CNG, to je pro mě nová výzva. I když se na startu Rally Lužické Hory sejde silná konkurence, doufám, že uspějeme,“ říká Pech.

V průběhu sezony se v jeho kokpitu kromě Pecha s Uhlem objeví také posádka Martin Semerád - Bohuslav Ceplecha, která díky Martinovu vítězství v soutěži Pirelli Star Driver Shootout 2008 letos pravidelně startuje a sbírá zkušenosti v Mistrovství světa produkčních vozů (PWRC). V šampionátu se mladý pražský jezdec hned při svém třetím startu ve světovém šampionátu blýskl bodovaným osmým místem.

Rally Lužické Hory startuje v Hrádku nad Nisou v sobotu 2. května v 9:10 hod. Na programu je sedm rychlostních zkoušek o celkové délce 69,90 km. Nejúspěšnější posádky se na cílové rampě v Hrádku n. N. objeví v sobotu odpoledne před patnáctou hodinou.

Reklama

Související témata: