Hlavní obsah

Semerád by rád oslavil nedělní narozeniny ziskem dalších bodů

OLBIA

Oslavit nedělní devatenácté narozeniny umístěním na bodovaných pozicích, tak vypadá ideální scénář českého automobilového jezdce Martina Semeráda před nadcházející Italskou rallye. Pražského pilota čeká na Sardinii čtvrtý start v mistrovství světa v této sezóně. Přestože před jejím začátkem chtěl hlavně sbírat zkušenosti a na zisk bodů moc nemyslel, jeden v Portugalsku již vybojoval.

Foto: Marek Felt

Martin Semerád (vpravo)

Článek

"Vidíme, že konkurence letos není zase tak silná a získat nějaké body není tak těžké, jak se prve zdálo," uvedl Semerád v rozhovoru se zpravodajem ČTK.

V Portugalsku obsadil osmé místo s velkým odstupem a díky slabší konkurenci. "Takto ale sbírat body nechceme. Už nesmíme tolik chybovat. Na Sardinii je bezpodmínečně třeba dostat se bez problémů do cíle, proto asi pojedu trochu opatrněji," řekl Semerád.

Dobře si prý uvědomuje, že v letošní sezoně až příliš často odstupuje v průběhu jednotlivých etap. "Dobře si uvědomuji naší nedobrou bilanci dojetých etap, a proto se budeme od začátku soustředit hlavně na spolehlivost," podotkl Semerád, který si jako prioritu stanovil dojet do cíle.

"Povrch rychlostních zkoušek bude pravděpodobně místy dost rozbitý a bude hodně záležet na zvoleném tempu. Chceme se vyvarovat zbytečných chyb a pokud možno nespoléhat na systém Superrally," prohlásil jezdec, který si účast v MS vybojoval v soutěži Pirreli Star Driver a v šesti závodech šampionátu startuje s podporou tohoto výrobce pneumatik. V Itálii podruhé usedne do desáté evoluce vozu Mitsubishi Lancer.

Semerád se v přestávce mezi soutěžemi MS objevil také v Česku na Rallye Lužické hory zařazené v kalendáři sprintrallye. "Na Lužičky jsem se moc těšil, je to má oblíbená soutěž a zároveň jedna z mých první rallye v životě, na které jsem startoval. Bohužel jsem byl už na první erzetě v jednom místě příliš rychlý a kolem jsem trefil zídku. Náraz poškodil převodovku, a tak jsme museli záhy odstoupit," litoval Semerád.

Reklama

Související témata: