Hlavní obsah

Kresta: Krumlov byl těžký, rozhodly Malonty

Jezdec Roman Kresta v sobotu obhájil vítězství na Rallye Český Krumlov, celkově vyhrál nejhezčí, ale i nejtěžší domácí rallye popáté. Ve třetím podniku mistrovství republiky v rallye triumfovali se spolujezdcem Petrem Grossem na voze Peugeot 207 S2000 způsobem start cíl a kráčí za obhajobou mistrovského titulu.

Foto: BPA

Roman Kresta

Článek

Jak probíhala krumlovská rallye z pohledu za volantem vašeho Peugeotu?

Velmi dobře. Krumlov patří k našim nejhezčím a nejnáročnějším rallye. V sobotu byly ideální podmínky, tedy myslím teplo a sucho. Správně jsme zvolili pneumatiky. Jsme absolutně spokojení.

Na Šumavě vás Peugeot ale zlobil...

Je to perfektní auto, ale musíte se o něj dobře starat. My máme nový, ale velice kvalitní tým. Všichni dělají pro úspěch maximum. Na Šumavě jsme měli technické problémy, v Krumlově auto fungovalo bez vážnějšího problému.

Jste považován za nejlepšího jezdce na domácích tratích. Připouštěl jste si vůbec jiný výsledek než vítězství?

Dokud neprojedete cílem, nikdy si nemůžete být jistý. Rallye jsou nevyzpytatelné. Krumlov je navíc hodně těžký a technický problém nebo jezdecká chyba tu mohou znamenat konec nadějí. Už to nedoženete.

Kde se letos rozhodlo?

My jsme vedli od startu, ale nehnali jsme se bezhlavě za tím, že si musíme co nejrychleji vybudovat velký náskok. V sobotu ráno se jela slavná rychlostní zkouška Malonty, nejdelší a nenáročnější. Do ní jsme startovali s tím, že pojedeme to, co umíme a ukáže se, jak na tom jsou soupeři. Vyhráli jsme. Právě tahle rychlostní zkouška rozhodla. pak už jsme si hlídali svoji pozici.

Takže jste spokojený...

Určitě, protože soutěž jsme si i užili. Byla vlastně první, která se nám pořádně povedla. Na Šumavě jsme vedli, ale nedojeli. Valašku jsme sice vyhráli, ale byla zkrácená.

Co vám zbývá k obhajobě mistrovského titulu?

Ten je naším cílem pro tuto sezónu a věřím, že ho splníme. Ještě nejsme v polovině sedmidílného šampionátu. Zbývají čtyři soutěže, na nichž chceme co nejlépe uspět.

Letos budete startovat jen doma nebo se objevíte i v zahraničí?

Převážně doma. Mám sice nabídku na start v Německu, ale to musíme zvážit. Bývalý tovární jezdec Škody Armin Schwarz organizuje v červenci setkání mistrů a pozval i mne. Uvidíme podle možností a situace, zda nabídku přijmu. Určitě by to ale byl zajímavý start.

Reklama

Související témata: