Hlavní obsah

McRae nebude příští rok jezdit rallye za Citroën

PAŘÍŽ

Colin McRae si bude muset pro příští sezonu mistrovství světa v rallye najít nové angažmá. Britský pilot Citroënu doplatil na nové pravidlo, podle něhož bude moci od nového roku každý tým nasazovat jen dva vozy. Vedení francouzské stáje se po dlouhém váhání rozhodlo pro domácího Sebastiena Loeba a Španěla Carlose Sainze.

Foto: Citroën

Příští rok už Colin McRae bude pečovat o vůz jiné značky

Článek

"Modifikace pravidel FIA donutilo Citroën k těžké volbě mezi Colinem McRaem a Carlosem Sainzem," uvedla automobilka ve svém prohlášení. Šéf týmu Guy Frequelin přiznal, že to pro něho bylo nejtěžší rozhodování v životě. "Colin i Carlos jsou opravdovými hvězdami rallye. Nepopiratelně to jsou skvělí jezdci s úctyhodnými výsledky," litoval, že Citroën nemohl udržet oba bývalé šampiony. "V ideálním případě bychom je rádi měli v týmu oba spolu se Sebem. Museli jsme si ale vybrat," dodal.

Pětatřicetiletý McRae, jenž v roce 1995 získal titul mistra světa, přišel k Citroënu před dvěma lety. Stejně jako Sainz vyhrál v seriálu MS 25 závodů. V aktuálním pořadí je na tom ale výrazně lépe Španěl, který drží spolu s Norem Petterem Solbergem druhé místo za Britem Richardem Burnsem. McRae je sedmý.

Reklama

Související témata: