Hlavní obsah

Kresta je po čtyřech zkouškách v čele rallye v Hustopečích

HUSTOPEČE

Po čtyřech rychlostních zkouškách je v čele Agrotec Mogul rallye Hustopeče vedoucí jezdec mezinárodního mistrovství České republiky Roman Kresta na voze Peugeot 207 S2000. Před druhým v pořadí a obhájcem loňského prvenství Václavem Pechem má však náskok pouze 0,1 sekundy.

Foto: BPA

Roman Kresta

Článek

Kresta v pátek vyhrál tři rychlostní zkoušky, ale ve druhém úseku byl nejrychlejší Pech, zatímco jeho hlavní rival skončil až pátý se ztrátou deseti sekund.

První etapa skončí až devátou rychlostní zkouškou, která startuje v Kurdějově 50 minut po půlnoci.

"Vzhledem k počasí a podmínkám na trati nebude tato rallye o mém souboji s Pechem. Šanci má kdokoli, kdo se vyvaruje chyb," uvedl na předstartovní tiskové konferenci Kresta. Z předních jezdců v soutěži chybí Slovák Peter Gavlák (Mitsubishi Evo IX) a Lubomír Minařík, jenž měl s renaultem Clio R3 patřit ke žhavým kandidátům na prvenství ve skupině A, na poslední chvíli se ale z technických důvodů odhlásil.

Agrotec Rallye Hustopeče, čtvrtý podnik MMČR v automobilových soutěžích - průběžné pořadí po 4. rychlostní zkoušce:
1. Kresta, Gross (Peugeot 207 S2000) 17:13,8, 2. Pech, Uhel -0,1, 3. Orsák, Vajík (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -8,0, 4. Odložilík, Tureček (Peugeot 207 S2000) -13,5, 5. Jelínek, Kotěna -15,4, 6. Barvík,Bartončík (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -27,1.

Reklama

Související témata: